Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Kaikkien liikkumispalveluiden tarjoajien tulee avata liikkumispalveluidensa olennaiset tiedot NAP-palvelussa (National Access Point). NAP-palvelu on Traficomin vastuulla oleva ja liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy:n ylläpitämä lomakemuotoinen verkkopalvelu. Palvelu pyytää sinua kirjaamaan perustietoja yrityksestäsi ja tarjoamistasi liikkumispalveluista.

Voit lisätä NAP-palveluun omia tai kumppanisi tuottamia koneluettavia rajapintoja. Mikäli sinulla ei ole valmiita rajapintoja, voit digitoida kaikki tarvittavat tiedot NAP-palvelussa tai sitä tukevilla oheistyökaluilla. NAP-palvelun löydät osoitteesta www.finap.fi (Ulkoinen linkki)

Etene näin tietojen avaamisessa:

1

Tutustu huolellisesti sinua koskeviin tietovelvoitteisiin, käyttöehtoihin ja käyttöohjeisiin ennen NAP-palveluun rekisteröitymistä

Selvitä, mitä olennaisia tietoja sinun tulee avata NAP-palvelussa ja koskettaako lippu- ja maksurajapinnan avaamisvelvoite yritystäsi. Löydät lisätietoa NAP-palvelun käyttöohjeista . Tutustu huolella myös NAP-palvelun käyttöehtoihin. (Ulkoinen linkki)
Lippu- ja maksujärjestelmien tietojen avaamisvelvoitteista voit lukea lisää Liikkumispalveluiden rajapintatiedot -sivulta (Ulkoinen linkki) .

2

Rekisteröidy NAP-palveluun ja luo itsellesi käyttäjätunnus

Ainoastaan tietoja toimittavat tahot rekisteröityvät NAP-palveluun. NAP:ssa olevia tietoja hyödyntävät tahot voivat selata järjestelmään jo tallennettuja palveluita Liikkumispalvelukatalogi-välilehdeltä ilman rekisteröitymistä.

3

Luo uusi Palveluntuottaja NAP:ssa

Kun olet rekisteröitynyt NAP:iin, lisää ensin perustiedot yrityksestäsi (palveluntuottaja) ja tämän jälkeen tarkemmat tiedot tarjoamistasi liikkumispalveluista. 

4

Lisää uusi palvelu tai palveluja NAP:iin

Lisäämällä uuden palvelun pääset kirjaamaan tarkempia tietoja liikkumispalveluistasi. Mieti, avaatko kaikki tiedot itse vai hoitaako yrityskumppanisi puolestasi osan tietojen avaamisesta (esimerkiksi välityskeskus):

A. Mikäli liikkumispalvelusi tiedot löytyvät omasta tai kumppanisi koneluettavista rajapinnoista, täytä NAP-lomake vain niiden tietojen osalta, joita rajapinnoissa ei ole tai jotka ovat lomakkeella pakollisia.

B. Mikäli liikkumispalvelusi tietoja ei löydy koneluettavista rajapinnoista, jätä Ulkoiset koneluettavat rajapinnat –kohta tyhjäksi ja täytä lomake NAP:ssa muilta osin kokonaan.

Huom! Säännöllistä aikataulua noudattavan liikenteen reitti- ja aikataulutiedot on kuitenkin pakollista toimittaa koneluettavana rajapintana. Voit digitoida reittisi tarvittaessa Traficom tarjoamilla digitointityökaluilla, linja-autoliikenteen RAE -reitti- ja aikataulueditorilla (Ulkoinen linkki) ja laivaliikenteen suoraan NAP:sta löytyvällä merenkulun editorilla.

5

Tallenna lopuksi palvelusi luonnoksena tai julkaise se

Kun olet tallentanut ja julkaissut tietosi, voit katsoa lopputulosta sivun yläreunan Liikkumispalvelukatalogista. Palvelun tietoja pääsee myöhemmin muokkaamaan Omat palvelutiedot -sivulla klikkaamalla palvelun nimeä tai kynän kuvaa rivin perässä.

6

Muista ylläpitää tietojasi ajan tasalla

Huomioithan, että palveluntarjoajalla on vastuu tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Lähetämme NAP:iin rekisteröityneille palveluntarjoajille sähköpostitse uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa, jossa on ajankohtaista tietoa NAP-palvelun kehityksestä ja vinkkejä tietojen ylläpitämiseen liittyen.