Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Ulkomailta tuodun veneen ensirekisteröinti sähköisesti

Ensirekisteröinti on tehtävä ennen vesikulkuneuvon käyttöönottoa Suomessa. Voit tehdä ensirekisteröinnin sähköisessä palvelussamme, jos olet yksi vesikulkuneuvon omistaja ja vähintään 15-vuotias. Palvelu edellyttää tunnistusta.

Toimi näin

2: Skannaa tai ota valokuvat asiakirjoista

Tarvitset ensirekisteröinnin liitteeksi kauppa- tai luovutuskirjan.

Tarvitset vaatimustenmukaisuusvakuutukset , sekä veneestä että moottorista jos ne ovat uusia.

4: Kirjaudu sähköiseen palveluumme

Valitse Ensirekisteröi vesikulkuneuvo -palvelu. Täydennä omistajien/haltijoiden tiedot, syötä WIN-koodi sekä täydennä vesikulkuneuvon ja sen moottorin tiedot.

5: Maksa

Maksa ensirekisteröinti ja muista painaa palaa myyjän palveluun -painiketta, jolloin saat vahvistuksen ja voit tulostaa kuitin.

6: Rekisteröintitodistus tulee sinulle postitse

Rekisteröinnin jälkeen rekisteröintitodistus postitetaan Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaiseen yhteyshenkilön osoitteeseen.

Käsittelyaika

Ensirekisteröinnin käsittelyaika on n. 1-2 viikkoa, jos kaikki tarvittavat tiedot on toimitettu. Voit tarkistaa palvelustamme, milloin vesikulkuneuvo näkyy nimilläsi. ja on saanut rekisteritunnuksen. Tämän jälkeen voit käyttää vesikulkuneuvoa, vaikka rekisteröintitodistus ei olisi vielä saapunut. Muista kuitenkin kiinnittää rekisteritunnus vesikulkuneuvoon ohjeiden mukaan. Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä. On kuitenkin hyvä pitää mukana kauppakirjaa vesillä liikuttaessa.