Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Laaja tehtäväkenttämme ulottuu merenpohjasta avaruuteen, mikä tarkoittaa, että meiltä löytyy töitä monien eri alojen osaajille. Tältä sivulta löydät asiantuntijoidemme uratarinoita ja pääset tutustumaan heihin paremmin.

Marjo Immonen, Autoilijan palvelut

Marjo Immonen työskentelee ajokorttiasioiden parissa. Ennen virkamiesuraansa Marjo työskenteli mm. liikenneopettajana ja autokouluyrittäjänä. Yksi osa Marjon työtä on viestintä, ja hän viestiikin rohkeasti ajokorttiasioista suoraan nuorille Tiktokissa.
Marjo Immonen

Perttu Halonen, Kyberturvallisuuskeskus

Perttu Halonen työskenteli vuosia Nokialla, mutta alkoi kaivata laajempaa näkökulmaa tietoturvallisuuteen. Nykyisessä työssään Perttu huolehtii siitä, että sosiaali- ja terveysalan sekä elintarvikealan organisaatioilla on ajantasaiset tiedot tietoturvailmiöistä ja kyberturvallisuuden tilannekuvasta. Koulutukseltaan Perttu on diplomi-insinööri.
Perttu Halonen

Suvi Jousmäki, Liikennejärjestelmäpalvelut

Tiiminvetäjänä työskentelevän Suvi Jousmäen työtehtävät liittyvät liikennejärjestelmän suunnitteluun. Erityisesti hän kehittää liikenteen palveluita ja edistää automaation ja liikennemarkkinoiden toimivuutta. Koulutukseltaan Suvi on maantieteilijä.
Suvi Jousmäki

Mikko Västilä, Liikennejärjestelmäpalvelut

Mikko Västilä pyrkii työllään vaikuttamaan siihen, että tavarat ja henkilöt liikkuvat maanteitä pitkin mahdollisimman sujuvasti niin Suomen sisällä kuin mantereelta toiselle. Logistiikka-alaan Mikko sai kosketuksen jo äidinmaidostaan.
Mikko Västilä

Anni Hytti, Kestävä ympäristö -verkosto

Anni Hytti tekee töitä puhtaamman ympäristön eteen. Annin työpöydällä on liikenteen ilmasto- ja ympäristöasioita sekä liikenteen kokeiluihin ja automaatioon liittyviä tehtäviä. Koulutukseltaan Anni on kauppatieteiden maisteri ja päätyi liikennealalle gradunsa kautta.
Anni Hytti

Mikko, Digitaaliset yhteydet

Asiantuntijamme Mikko selvittää työkseen radiohäiriöitä. Tehtävä on tärkeä, sillä häiriö radiotaajuuksissa voi estää ambulanssin tulon perille tai lentokoneiden laskun. Usein häiriö selviää toimistotyönä, mutta tarvittaessa Mikko tiimeineen lähtee paikanpäälle. Koulutukseltaan Mikko on diplomi-insinööri.
Asiantuntija Mikko

Ville Lyytinen, Autoilijan palvelut

Parikymppisenä teekkarina Ville Lyytinen kuvitteli astuvansa "maailman kuivimpaan kesätyöpaikkaan pölyisessä virastossa". Mielikuva osoittautui pian täysin vääräksi. Ville toimii hyväksyntäviranomaisena, joka myöntää tyyppihyväksyntöjä sekä ajoneuvoille että komponenteille.
Ville Lyytinen

Kaija Potrykus, Digitaaliset yhteydet

Kaija Potrykus on päässyt seuraamaan työurallaan aitiopaikalta matkaa ARP-autoradiopuhelimista NMT-matkapuhelimiin, GSM:ään ja 5G-maailmaan asti. "41 vuotta kestäneellä virkamiesurallani olen ollut mukana kaikissa isoissa viestintäverkkojen ja -palvelujen kehityskohdissa. Kehityksen seuraaminen aitopaikalta on ollut huikeaa."
Kaija Potrykus

Jouko Pirttimäki, Liikennejärjestelmäpalvelut

Raideliikenteen toimivuus on muodostanut punaisen langan asiantuntijamme Jouko Pirttimäen työuralle. Lapsena Jouko haaveili palomiehen ammatista, mutta päätyi opiskelemaan junaliikenteen ohjaajaksi. Vuosia junaliikennettä ohjattuaan Jouko siirtyi valmiussuunnittelijaksi VR:lle ja siitä virkamiesuralle, jossa on vierähtänyt jo yli 10 vuotta.
Jouko Pirttimäki

Nina Roisko, Hallintopalvelut

Nina Roisko auttaa työssään viraston Hallintopalveluiden johtoa onnistumaan. Työ sisältää asioiden koordinointia sekä tietojen keräämistä päätöksenteon taustaksi. Hän on myös mukana kehittämässä esimiestyötä ja valmentavaa toimintatapaa Traficomissa. Nina on työskennellyt Traficomissa pari vuotta. Hän suoritti vuonna 2019 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, minkä jälkeen kaipasi uusia haasteita.
Nina Roisko

Lauri Hyppönen, Teknologia- ja tietopalvelut

Lapsena Lauri Hyppönen viritteli äidin hankkimaa tietokonetta huippuunsa. Vähitellen hän ymmärsi, että hänellä on osaamista, josta voisi saada rahaa. "Kiinnostus tekniikkaan on ollut pysyvää ja luonteva tapa edetä työmaailmassa." Kolmekymppisenä Lauri kyllästyi konsultin elämään ja päätyi virkamiesuralle.
Lauri Hyppönen

Henrika Björkell-Virta, Liikennejärjestelmäpalvelut

Henrika Björkell-Virta vietti yli 10 vuotta merillä niin ro-ro-aluksilla kuin matkustaja-aluksilla ympäri maailmaa. Perheen perustamisen jälkeen hän kiinnostui töistä, joita voisi tehdä merenkulun alalla mutta maissa. Nyt Henrika luo työssään merelle turvallisuutta ja mahdollistaa viestintää.
Henrika Björkell-Virta

Johanna Simkin, Autoilijan palvelut

Johtava asiantuntijamme Johanna Simkin kehittää työkseen toimivia sähköisiä palveluita autoilijoille. "Voi sitä tunnetta, kun joku kehuu, kuinka sai vaikkapa ajokortin tilattua helposti netissä. Se ylpeyden tunne, kun voi kertoa olleensa mukana toteuttamassa palvelua, joka on helppo ihmiselle ja hyvä luonnolle". Johannan vetämä kehittämistiimi vastaa siitä, että palveluita kehitetään sovituilla malleilla ja prosesseilla.
Johanna Simkin

Lauri Isotalo, Kyberturvallisuuskeskus

Diplomi-insinööri Lauri Isotalo etsii työssään ratkaisuja kansalaisten tietoturvahaasteisiin. Viime vuonna Lauri mm. ratkoi soittajan puhelinnumeron väärentämiseen liittyviä teknisiä ongelmia. "Koen, että Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa voin vaikuttaa suomalaisten jokapäiväiseen arkeen ja tehdä sitä omalta osaltani kyberturvallisempaa."
Lauri Isotalo

Julia Fomin, Kyberturvallisuuskeskus

Julia Fomin haaveili lapsena maatalon emännän tai missin ammateista. Lukioaikana mieli muuttui. Nuori nainen kiinnostui työskentelystä julkishallinnossa ja suuntasi opiskelemaan yhteiskuntatieteitä. "Ennen nykyistä virkaani toimin kolme vuotta ulkoministeriön lähetettynä asiantuntija NATOn energiaturvallisuuden osaamiskeskuksessa Vilnassa. Kansainvälisten tehtävien jälkeen ajatus kotiin palaamisesta tuntui houkuttelevalta. Traficomista löytyi osaamistani vastaava tehtävä kyberharjoitusten koordinaattorina."
Julia Fomin

Tuomas Kiiski, Liikennejärjestelmäpalvelut

Konttikuljetukset ovat muodostaneet punaisen langan Tuomas Kiiskin työuralle. Kaikki alkoi jo ennen opiskelujen aloittamista Raisiossa merikonteista, joita hän ensin purki ja sittemmin vastasi niiden liikuttelusta vientikoordinaattorina. Vähitellen hän kiinnostui entistä enemmän merenkulkutaloudesta. "Tehtäväni on pysyä kartalla vesiliikenteeseen liittyvistä tietotarpeista ja yrittää löytää ratkaisuja niihin."
Tuomas Kiiski istuu sohvalla.

Eija Alavesa, Kyberturvallisuuskeskus

Eija Alavesa työskentelee Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa yksikönpäällikkönä. Eija Alavesa oli määrätietoinen opiskellessaan oikeustieteitä Lapin yliopistossa. "Olen Oulusta eikä minulle ollut aikomustakaan muuttaa Helsinkiin." Lopputyön ohjaaja yliopistossa vinkkasi (Traficomin edeltäjän) Viestintäviraston avoimesta lakimiehen paikasta ja Eija ja sai paikan määräaikaisena lakimiehenä.
Eija Alavesa

Joonas Orkola, Digitaaliset yhteydet

Joonas Orkola tuottaa monenlaista tietoa päätöksenteon tueksi. "Työtehtävät ovat monipuolisia ja työ sellaista, joten olen halunnut tehdä peruskoulusta lähtien. En tosin silloin tiennyt, että tällaista työtä on edes olemassa."
Joonas Orkola
Päivitetty