Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Usein kysyttyjä kysymyksiä lentotoimintailmoituksista

Tälle sivulle on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä lentotoimintailmoituksista sekä vastaukset niihin.

Kysymys: Voinko toimittaa lentotoimintailmoituksen määräajan jälkeen?

Vastaus: Lentotoimintatietojen keräys suljetaan määräpäivänä, jotta tilastot voidaan koota, visualisoida ja julkaista nettisivuillamme. Valitettavasti yksittäisten lentotoimintailmoitusten lisääminen jälkikäteen tilastoihin on hankalaa, emmekä sen vuoksi voi kirjata määräajan jälkeen saapuneita lentotoimintailmoituksia.

 

Kysymys: Mitä tehdä, kun kirjasin lentotoimintailmoitukseen vahingossa virheellisen arvon virheellisen lentotoimintamuodon alle?

Vastaus: Voit lähettää oikeat tiedot ja ilma-aluksen rekisteritunnuksen osoitteeseen lentotilastovastaava@traficom.fi , niin korjaamme virheelliset tiedot manuaalisesti tai vaihtoehtoisesti voitte kirjoittaa uudelleen saman ilma-aluksen lentotoimintailmoituksen. Huomioimme tuplana saapuneiden toimintailmoitusten osalta vain jälkimmäisen.

 

Kysymys: Haluaisin tehdä lentotoimintailmoituksen kesällä 2019 ulkomaille myydystä ilma-aluksesta. Koska ilma-aluksen matkapäiväkirja ei ole myynnin vuoksi enää hallussani, tiedän vain kesään mennessä lennetyt tunnit, mutta en kokonaistuntimäärää ja kokonaislaskumäärää. Voinko silti tehdä ilmoituksen?

Vastaus: Voit ilmoittaa vuoden 2019 aikana lennetyt tunnit, jotka ovat tiedossasi normaalisti ja laittaa kokonaistuntimääräksi ja kokonaislaskumääräksi 1.

 

Kysymys: En tiedä ilma-aluksen laskujen kokonaismäärää, mutta lomakkeessa tieto on pakollinen. Tuleeko ilmoitukseen kirjata arvio kokonaislaskumäärästä?

Vastaus: Mikäli et tiedä kokonaistunti tai kokonaislaskumääriä, voit kirjata tiedoksi 1.

 

Kysymys: Miksi lentotoimintailmoitus ei hyväksy tunneiksi 8,25 h?

Vastaus: Lomakkeen tunnit tulee pyöristää lähimpään tasalukuun.

 

Kysymys: Yritin lähettää lentotoimintailmoitusta, mutta palvelu antoi virheilmoituksen. Onko ilmoitus vastaanotettu?

Vastaus: Voit tiedustella saapuneista lentotoimintailmoituksista osoitteesta lentotilastovastaava@traficom.fi  ilma-aluksen rekisteritunnuksen perusteella.

 

Kysymys: Tuleeko purjelentokoneiden osalta rastittaa varustukseen pelastusvarjo, mikäli sellainen on koneessa?

Vastaus: Pelastusvarjotiedolla halutaan kerätä vain ilma-aluksiin kiinteästi asennettuna olevien hätätilanteessa räjäytettävien pelastusvarjojen tiedot. Purjelentokoneen ohjaajan pelastusvarjoja ei tule kirjata.

 

Kysymys: Varustuksen rastitus on pakollista, mutta helikopterissani ei ole suksia, pyöriä, eikä kellukkeita. Mitä tulee kirjata varustuksen osalta?

Vastaus: Helikoptereiden jalasten osalta kirjataan varustukseksi sukset.