Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Suojaa yrityksesi käyttämät nimet ja tavaramerkit

Verkkotunnusta käytetään verkkosivun ja sähköpostin osoitteena, se on siis tärkeä osa yrityksesi brändiä verkossa. Myös yrityksesi käyttämät nimet ja tavaramerkit ovat osa brändiäsi. Toiminimi ja tavaramerkki kannattaa aina rekisteröidä, näin ne suojaavat myös verkkotunnustasi.

Yrityksen brändin ja tunnettuuden perustan muodostavat verkkotunnuksen lisäksi toiminimi ja tavaramerkki. Ideaalein tilanne on se, että fi-verkkotunnus vastaa oman yrityksesi rekisteröityä toiminimeä tai tavaramerkkiä.

Jos toinen taho rekisteröi omaa suojattua nimeäsi tai tavaramerkkiäsi täysin vastaavan verkkotunnuksen, on sinulla mahdollisuus vaatia ja saada verkkotunnus itsellesi, jollei verkkotunnuksen käyttäjä pysty esittämään hyväksyttävää syytä rekisteröinnilleen . Jos verkkotunnus muistuttaa omaa suojattua toiminimeäsi tai tavaramerkkiäsi, on sinun pystyttävä antamaan perusteet sille, että verkkotunnuksen käyttäjä pyrkii hyötymään juuri sinun suojatusta nimestäsi tai merkistäsi tai vahingoittamaan liiketoimintaasi . Tästä pitää kuitenkin olla vahvaa näyttöä.

Huomaathan, että voidaksesi tehdä omaa toiminimeäsi tai tavaramerkkiäsi loukkaavan verkkotunnuksen poistovaatimuksen, nimesi tai merkkisi tulee olla rekisteröity ennen vaatimuksesi kohteena olevan fi-verkkotunnuksen rekisteröintiä. Rekisteröimätön nimi tai tavaramerkki voi olla poistamisen perusteena vain silloin, kun se on kiistattomasti vakiintunut.

Kannattaa siis ehdottomasti rekisteröidä yrityksesi toiminimi ja tavaramerkki sekä niitä vastaava verkkotunnus heti yrityksesi alkutaipaleella. On tärkeää, että varmistat fi-verkkotunnuksen lainmukaisuuden jo ennen rekisteröintiä. Voit menettää verkkotunnuksesi, jos se loukkaa toisen suojaamaa nimeä tai tavaramerkkiä. Voit rekisteröidä toiminimen ja tavaramerkin Patentti- ja rekisterihallituksen kautta.

Päivitetty