Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

IPv6-osoitteet on otettava käyttöön, sillä IPv4-osoitteet ovat loppumassa. IPv6:n avulla kaikki käyttäjät voivat jatkossakin kommunikoida keskenään internetissä. Samalla varmistetaan verkkopalveluiden saatavuus sekä nopeat ja toimivat yhteydet kaikille netin käyttäjille.

IPv6:n käyttöönotto vähentää merkittävästi osoitteenmuunnoksen (NAT-järjestelmä) kautta kulkevaa liikennettä ja sitä kautta järjestelmän päivitys- ja ylläpitokustannuksia. IPv6 myös parantaa käyttäjäkokemusta, sillä kaikki verkkopalvelut ja niiden ominaisuudet eivät välttämättä toimi osoitteenmuunnoksen kanssa.

IPv6:n avulla verkko- ja sisältöpalveluntarjoajille avautuu parempi käsitys palvelun käyttäjämäärästä, kun saman osoitteen taakse ei enää kätkeydy tuntematonta määrää eri käyttäjiä. 

Koska jokaiselle käyttäjälle ei riitä omaa IPv4-osoitetta, ovat teleyritykset jakaneet yhden IPv4-osoitteen usealle käyttäjälle osoitemuunnoksen (NAT) avulla. Tämä on taas aiheuttanut ongelmia verkko- ja sisältöpalveluiden tarjoajille, sillä kaikki verkkopalvelut ja niiden ominaisuudet eivät välttämättä toimi osoitteenmuunnoksen kanssa. IPv6:n kanssa vastaavia ongelmia ei ole. Siten ottamalla IPv6 käyttöön, voidaan parantaa palveluiden käyttäjäkokemusta. 

Useat isot toimijat ovat ottaneet jo IPv6:n käyttöön niin Suomessa kuin maailmallakin. IPv6 on käytössä mm. Comcastilla ja Deutsche Telekomilla ja Suomessa käyttöönottoon ovat osallistuneet mm. DNA, Elisa ja Telia. Sisältö- ja verkkopalveluntarjoajista mukana ovat esimerkiksi Google, Facebook, Youtube ja Netflix. Suomesta käyttöönotossa ovat mukana esimerkiksi Yle, Iltalehti, MTV ja Fonecta. 

Päivitetty