Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Viestintäverkot

Radiotaajuudet nyt ja tulevaisuudessa

Tervetuloa seuraamaan julkaisusarjaa, jossa käsitellään radiotaajuuksien nykyistä ja tulevaa käyttöä. Kirjoitukset antavat lukijalle yleistajuisen kuvan radiotaajuuksien hyödyntämisestä sekä sen taustalla tehtävästä työstä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.
Telecommunication

Traficom koordinoi telealan standardointia

Traficom vastaa kansallisesti telealan standardoinnista ja edustaa Suomea kansainvälisissä telealan standardointiorganisaatioissa.
Kuvituskuva

5G Momentum vie Suomea kärkimaaksi

Tavoitteena on tehdä Suomesta 5G-teknologian kärkimaa. Kokeilutoiminta edistää 5G-teknologian tuntemusta, tulevaisuuden mahdollisuuksien tunnistamista ja toimijoiden yhteistyötä. 5G Momentum vauhdittaa uusien palveluiden luomista kuluttajille, yrityksille ja julkishallintoon.
5G
Radiomikrofonitaajuuksien uudistettu hakupalvelu on otettu käyttöön 16.5.2024. Palvelussa voi hakea langattomille mikrofoneille käytettävissä olevia taajuuksia.
Suomen televisiojakelu kokee merkittävän muutoksen keväästä 2025 alkaen, kun perustasoisten SD-kanavien lähetyksistä siirrytään laajalti teräväpiirtoon eli HD-lähetyksiin. Tämä koskee sekä antenni-...
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tarkastellut uudelleen kiinteän verkon tiedonsiirtopalvelujen markkinoiden kilpailutilanteen. Lausunnot markkina-analyysiluonnoksesta tulee antaa viimeistä...
Sijaintitietopalvelun rajapintatestaus alkaa 18.3.2024 ja jatkuu 10.4.2024 saakka. Jakso on tarkoitettu verkkotoimijoille, jotka voivat testata verkkotietojensa toimittamista Sijaintitietopalvelun ...

Sijaintitietopalvelu

Sijaintitietopalvelu tarjoaa sähköisessä muodossa tiedot kaapeleiden, putkien ja niihin verrattavien aktiivisten verkon osien sijainneista sekä osittain fyysisestä infrastruktuurista.