Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Opetusajoneuvojen ja lupien valvonta paljasti vakavia puutteita

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja poliisin yhteisessä kuljettajatutkintoon tulevien opetusajoneuvojen ja lupien kenttävalvonnassa havaittiin useita puutteita.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja poliisi valvoivat yhdessä kuljettajatutkintoon tulevien opetusajoneuvojen vaatimustenmukaisuutta Helsingissä, Kouvolassa, Kotkassa, Oulussa ja Salossa 16.9.2022.

Valvonnassa kiinnitettiin huomiota opetusajoneuvojen vaatimuksiin, joita ovat opettajan lisäjarrupoljin, valkoinen opetuskolmio sekä lisäpeili. Lisäksi valvonnassa tarkastettiin opetuksen liittyvät luvat.  Autokoululuvalla toimivilta liikenneopettajalupa ja opetusluvalla opettavilta opetusluvan asianmukaisuus sekä ajo-opettajien ajo-oikeudet.

Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 61 opetusajoneuvoa.

  • Helsingissä kahden opetuslupaoppilaan tutkintoon pääsy estyi asiapapereiden puutteen ja lisäjarrupolkimen tehottomuuden vuoksi.
  • Oulussa paljastui kaksi luvatonta liikenneopettajaa. Toisen henkilön liikenneopettajalupa oli vanhentunut ja toisella henkilöllä lupaa ei ollut ollenkaan.
  • Kotkassa tuli ilmi liikenneopettaja, joka oli jättänyt ajo-oikeutensa uudistamatta määräajassa.

"Valvonta järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja havaitut puutteet osoittavat, että valvonnalle on edelleen tarvetta. Aiomme jatkaa valvontaa eri puolella Suomea", sanoo Traficomin päällikkö Max Fogdell.

Lisätietoja:

Joni Palonen, asiantuntija, joni.palonen@traficom.fi puh. 029 5345525