Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Rautatiekaluston rekisteri

Kalustoyksikön käyttö Suomen rataverkolla edellyttää, että kalustoyksikkö on asianmukaisesti rekisteröity kalustorekisteriin. Kalustoyksikkö rekisteröidään sen käyttöalueen jäsenvaltion toimesta kalustorekisteriin, missä kalustoyksikkö on ensimmäisen kerran otettu käyttöön.

Suomessa rekisteröityjen rautatiekalustoyksiköiden rekisterinä on Euroopan Rautatievirasto ERA:n (European Railway Acency) ylläpitämä European Vehicle Register (Ulkoinen linkki) (EVR). 

ERA on EVR:n tekninen ylläpitäjä ja Traficom toimii rekisteröintielimenä Suomessa. Kalustoyksikön haltija (hakija) tekee hakemuksen EVR:ssä. Hakijalla tulee olla y-tunnus, jotta organisaatiokoodia voi hakea ERA:n extranetissä (Ulkoinen linkki). Ennen EVR:ään rekisteröitymistä hakija pyytää organisaatiokoodin OCR-rekisteristä (Ulkoinen linkki). Traficom rekisteröi rautatiekalustoyksiköt hakemuksen perusteella, mikäli rekisteröinnin edellytykset (Ulkoinen linkki) täyttyvät.

Kalustoyksikön rekisteröinnistä ja kalustorekisteristä on säädetty Komission täytäntöönpanopäätöksessä (EU) 2018/1614 (Ulkoinen linkki).

Päivitetty