Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Uusi laajakaistatukihanke tukee huippunopeiden verkkojen rakentamista 2021 alkaen

Hankkeen tavoitteena on varmistaa valtion tuen avulla nopeiden laajakaistaverkkojen rakentaminen alueilla, joille kaupallinen tarjonta ei todennäköisesti toteudu. Hankkeessa myönnetään valtiontukea nopeiden laajakaistaverkkojen rakentamiskustannuksiin. Tukiohjelmaan on varattu viisi miljoonaa euroa.

Tukea voidaan myöntää sellaisten nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen, jotka pystyvät tarjoamaan edistyksellisen ja tasalaatuisen yhteyden myös tavanomaisissa ruuhka-aikaolosuhteissa. Nopeiden laajakaistayhteyksien vähimmäisnopeuksista säädetään valtionneuvoston asetuksella. Tuen piiriin kuuluvat aiemmasta tukiohjelmasta poiketen myös vapaa-ajan asunnot vakituisten asuntojen ja yritysten ja julkishallinnon toimipaikkojen lisäksi.

Uusi laajakaistatukihanke on jatkoa aiemmalle tukiohjelmalle. Nopeiden laajakaistaverkkojen rakentamista on tuettu vuodesta 2010 alkaen. Aiemmassa tukiohjelmassa myönnettyjen tukien maksaminen jatkuu vuoteen 2022 asti. Tukea on myönnetty 76M € ja maksettu vuoden 2020 loppuun mennessä noin 54M €.

 

Laki laajakaistarakentamisen tuesta (1262/2020) (Ulkoinen linkki)

Traficomin tiedote uudesta tukihankkeesta (Ulkoinen linkki)