Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Yksityisteiden valtionavustukset

1.1.2020 alkaen Traficomin vastuulla on ollut kehittää ja edistää yksityistieasioiden hoitamista valtakunnallisesti, huolehtia yksityisteihin liittyvistä asiantuntija- ja neuvontatehtävistä sekä vastata yksityistieavustusten kohdentamisesta.

Traficom voi myöntää vuosittain valtionavustusta tiekuntien neuvontaan ja opastukseen ja sitä tukevan materiaalin ja palveluiden tuottamiseen sekä yksityisteitä koskevaan kehittämis-, suunnittelu- ja tutkimustyöhön.
Lisätietoa avustusten hakemisesta ja myöntämisestä löytyy alempaa.

Yksityisteiden tienpidon valtionavustukset

Valtionavustuksen myöntämisestä ja lakkauttamisesta sellaisen yksityistien tienpitoon, jota koskevien asioiden hoitamista varten on perustettu tiekunta, päättää se toimivaltainen ELY-keskus, jonka toimialueella tie tai suurin osa siitä on.

Lisätietoja avustuksen hakemisesta löytyy ELY-keskusten verkkosivuilta http://www.ely-keskus.fi/web/ely/yksityistieavustukset (Ulkoinen linkki) sekä alla olevasta ohjeesta.

Valtionavustus tiekuntien neuvonnan ja opastuksen tukemiseen

Traficom voi myöntää vuosittain valtionavustusta tiekuntien neuvontaan ja opastukseen ja sitä tukevan materiaalin ja palveluiden tuottamiseen.

Tavoitteena on, että avustettavat hankkeet edistävät neuvontaa ja opastusta yksityistieasioissa.

Traficom myöntää valtionavustukset vuosittain harkinnanvaraisesti määräaikaan mennessä lähetettyjen hakemusten perusteella.

HUOM! Valtionavustushaku tiekuntien neuvonnan ja opastuksen tukemiseen 2021 on päättynyt. 

Yhteystiedot

Erityisasiantuntija
Karoliina Aalto
p. 029 534 6846
karoliina.aalto@traficom.fi