Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficomin henkilöstön määrä vuonna 2023 oli 1 119, ja työskentelimme yhteensä 15 toimipaikalla ympäri Suomea. Töitä tehdään monipaikkaisesti yhdistäen etätyötä ja toimipisteissä tehtävää läsnätyötä. Traficomilaiset ovatkin olleet erittäin tyytyväisiä joustaviin etätyömahdollisuuksiin, sekä siihen, että etä- ja läsnätyön käytäntöjä on saatu määritellä viraston palvelukokonaisuuksissa ja tiimeissä niiden työtehtäviin perustuen. Monipaikkaisen työn edellytyksiä pyritään myös jatkuvasti kehittämään, mistä esimerkkejä ovat yhteisöllisyyden vahvistaminen sekä eri tilatyyppien käytettävyyttä kartoittavat kyselyt.

Mistä Traficomin hiilijalanjälki muodostuu?

Traficomin toiminnassa haitallisia ympäristövaikutuksia aiheuttavat kiinteistöjen energiankulutus, matkustus työasioissa, matkat kodin ja työpaikan välillä, materiaalien kulutus sekä palveluiden ja tuotteiden hankinnat.

Vastuullisuus hankinnoissa

Hankintojen vastuullisuuden kehittäminen on yksi tapa, jolla pyrimme minimoimaan aiheutettavia haittoja ja toisaalta edistämään kestävän kehityksen mukaisia arvoja. Hankinnat ovat viraston suurin kuluerä, ja niillä voidaan aikaansaada merkittäviä vaikutuksia. Hankintoja valmisteltaessa arvioimme, voiko hankinnalla edistää kestävää kehitystä ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja taloudellisen vastuun näkökulmien kautta. Vuonna 2023 viraston kokonaiskustannukset olivat 223 miljoonaa euroa, josta palveluiden ostoihin kului 132 miljoonaa euroa.

Digipalvelut kasvattivat suosiotaan

Traficomin toiminnan kehittämiseen kuuluu myös viraston asiakaspalvelun ja palveluprosessien digitalisointi ja automatisointi. Digitaalisuus vähentää luonnonvarojen kulutusta ja parhaimmillaan se parantaa asiakaskokemusta, vähentää virheitä ja väärinkäytöksiä sekä tehostaa traficomilaisten työtä. Tavoitteena oli viraston palveluiden digitalisuuden asteen osalta yltää vähintään samalle tasolle kuin vuonna 2022. Vuonna 2023 saavutimme tavoitteemme, kun digitalisaation aste ajoneuvojen rekisteröinnin, vesikulkuneuvojen rekisteröinnin, ajokorttipalvelujen ja radiolupien osalta mitattuna nousi 73 prosenttiin (vuonna 2022 toteuma oli 71,5 prosenttia). 

Lue lisää jalanjäljestämme

Päivitetty