Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantaja

Vaarallisten aineiden tie- tai rautatiekuljetusta sekä näihin kuljetuksiin liittyvää pakkaamista, kuormaamista tai muuta vaarallisten aineiden kuljetuksen turvallisuuteen liittyvää toimintaa harjoittavan on nimettävä turvallisuusneuvonantaja. Turvallisuusneuvonantajan tehtävä on seurata ja ohjata tätä toimintaa sekä selvittää keinot, joiden avulla vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvät tehtävät suoritetaan mahdollisimman turvallisesti.

Turvallisuusneuvonantajalla tulee olla todistus Liikenne- ja viestintäviraston vastaanottamasta kokeesta, jolla osoitetaan henkilöllä olevan riittävä asiantuntemus vaarallisten aineiden kuljetuksesta ja hänelle säädetyistä tehtävistä.

Toimi näin

1: Hanki koulutusta

Turvallisuusneuvonantajan tehtävissä tarvittavaa osaamista voit hankkia osallistumalla vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantajan koulutukseen tai vaihtoehtoisesti opiskella itsenäisesti. 

2: Suorita turvallisuusneuvonantajan koe

Turvallisuusneuvonantajan koe koskee vaarallisten aineiden tie- tai rautatiekuljetusta. Koe voi sisältää kaikki vaarallisten aineiden luokat 1-9 tai vaihtoehtoisesti voit erikoistua tiettyä aineluokkaan koskevaan kokeeseen (kts. kohta turvallisuusneuvonantajan koe). Koe voidaan suorittaa suomeksi tai ruotsiksi.

Varaa aika Ajovarmasta (Ulkoinen linkki)

3: Kokeen tulos

Kokeen tuloksen ja palautteen aihepiireittäin saat välittömästi kokeen suorittamisen jälkeen. 

Hylätyn kokeen voit uusia heti, mikäli kokeen suorittamiseen löytyy vapaita aikoja. 

4: Turvallisuusneuvonantajan todistus

Saat hyväksytysti suoritetusta kokeesta turvallisuusneuvonantajan todistuksen postitse kotiin noin kolmen viikon kuluessa kokeen suorittamisesta.