Biljämförelsetjänsten – ett verktyg för kloka bilval

Överväger du att köpa en ny bil? Skulle du vilja göra ett så miljövänligt val som möjligt? Besök den förnyade Biljämförelsetjänsten på autovertaamo.fi och hitta den utsläpssnåla bil som passar dig bäst.

I Transport- och kommunikationsverket Traficoms Biljämförelsetjänst hittar du alla nya bilmodeller som säljs i Finland. I tjänsten kan du till exempel jämföra olika bilmodeller med din nuvarande bil. Tjänsten är avgiftsfri.

Märket ”Lågt CO2 i sin klass” hos bilar med lägsta CO2-utsläpp

Märket ”Lågt CO2 i sin klass” i en bils uppgifter berättar att bilmodellen i fråga hör till de utsläppssnålaste bilarna i sin grupp. För att en bil ska kunna få märket behöver den höra till de 10 %  av bilarna som har lägsta CO2-utsläpp i sin grupp.

Låga utsläpp ett nytt sökkriterium

”Vi vill göra det lättare att jämföra utsläppssnåla fordon. Därför har vi lagt till låga utsläpp som ett sökkriterium. När man använder låga utsläpp som ett sökkriterium hittar man lätt alla fordon vars CO2-utsläpp är 0-50 g/km”, säger sakkunnig Erno Aholammi från Traficom.  

Uppgifterna i Biljämförelsetjänsten har sammanställts utifrån de uppgifter som Traficom samlat vid typgodkännande och utifrån bilimportörernas egna uppgifter. 

Bekanta dig med tjänsten (Extern länk)

Ytterligare information

Sakkunnig Erno Aholammi, erno.aholammi(at)traficom.fi, tfn 029 534 5460