Förstasidan: Traficom
Gå till sökfunktionen

Dröjsmål i Traficoms tjänster och funktioner på grund av poststrejken.

Ajonevoverolippu ja kirjekuori

Våra tjänster

Mest använda tjänster

Påställning av fordon

Använd tjänsten när du vill anmäla att ditt fordon ska påställas.

Beställ nytt körkort

Beställ ett nytt körkort för att ersätta ett försvunnet, förstört, skadat eller tillgripet körkort.

Avställning av fordon

Använd tjänsten när du vill anmäla att ditt fordon ska avställas tillfälligt. Avställningen träder i kraft samma dag som anmälan görs. Avställningen gäller tills vidare och kan inte göras i förväg, retroaktivt eller för en viss tid.

Ägarbyte och certifikat

Via tjänsten kan säljaren skapa ett certifikat för försäljningen och göra en överlåtelseanmälan efter affären. Köparen kan göra en anmälan om ägarbyte via tjänsten.

Finland till det ledande landet med 5G Momentum

5G
Syftet med 5G Momentum är att Finland ska bli det ledande landet i 5G-teknologin.

Appen Autoilija

Autoilija-sovellus
Autoilija är en app som kan laddas ner till smarttelefoner och som innehåller ett digitalt körkort och olika fordonstjänster. Applikationen är i testanvändning.
Traficom följer upp nya författningar inom trafik, transport och kommunikation. Uppföljningen publiceras på Traficom.fi varje vecka, i regel på måndagar.
Ska du resa till Europa på semestern? Visste du att du kan använda mobiltelefonen i Europa utan att oroa dig för höga roamingavgifter eftersom det kostar nästan lika mycket att använda mobiltelefon...
Tusentals körtillstånd för taxiförare förfaller vid årsskiftet och handläggningen av ansökningar om körtillstånd kan dröja längre än vanligt.
Taxiresenärer har rätt att få veta resans totalpris och grunderna för prissättningen innan de hoppar in i taxin. Genom att förenhetliga det nuvarande brokiga förfarandet för att ange priserna vill ...