Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Terveyttä ja hyvinvointia

Kauan odotettu uusi liikenneturvallisuusstrategia valmistui

Liikenteen turvallisuuden edistäminen on yksi Traficomin keskeisistä tehtävistä niin tieliikenteessä ja ilmailussa kuin raide- ja vesiliikenteessä. 

Vuosina 2020-2021 Traficom tuki vahvasti liikenneturvallisuusstrategian 2022-2026 valmistelutyötä. Alkuvuonna 2022 valmistunut strategia käsittelee ensimmäistä kertaa kaikkien liikennemuotojen turvallisuuskysymyksiä. Sen tavoitteena onkin liikenneturvallisuuden parantaminen Suomessa kokonaisvaltaisesti. 

Esimerkki strategian edistämisestä jo vuonna 2021 on Traficomin työ ajo-oikeustietojen saattamiseksi terveydenhuollon käyttöön ajoterveyden valvonnan edistämiseksi. Roolimme toimien toteutuksessa vauhdittuu vuonna 2022, jolloin strategiaa lähdetään toteuttamaan mm. nopeusrajoitusohjeen päivityksellä ja mikroliikkumisen verkoston perustamisella. Traficomin vetämä veneilyn sidosryhmäverkosto keskittyy 2022 erityisesti veneilyn turvallisuustilanteeseen, koulutukseen ja kampanjointiin.

Kyberturvallisuus kuuluu kaikille

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen keskeinen tehtävä on viestintäverkkojen toimintavarmuuden ja tietoturvan varmistaminen. Kyberturvallisuuskeskus tukee organisaatioita kyberturvallisuuden varmistamisessa ja opastaa kaikenikäisiä verkon käyttäjiä kohti parempia tietoturvataitoja. 

Vuonna 2021 kampanjoimme sosiaalisessa mediassa ikääntyneiden tietoturvataitojen vahvistamiseksi. Tavoitimme yhteistyökumppaneidemme kanssa yli 600 000 ihmistä. Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilla ylläpidämme lapsille, vanhemmille ja kasvattajille sopivia tietoturvaan liittyviä materiaaleja. Kyberturvallisuuskeskus osallistui kuluttajille suunnattuun Varo, Varmista, Varoita - kampanjaan, jonka vetureina toimivat Kuluttajaliitto ja Microsoft, sekä Traficomin Älyä ostoksiin -kampanjaan. 

Tietoturvamerkki kertoo kuluttajalle, että tuotteeseen ja palveluun liittyviin tietoturva-asioihin on kiinnitetty huomiota. Vuonna 2021 Kyberturvallisuuskeskus myönsi tietoturvamerkin koronatodistuksen lukijasovellukselle. 

Osallistuimme myös valtiovarainministeriön Haukka-hankkeeseen, jossa kehitetään julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden palveluita. Käynnistimme vuonna 2021 kuntien digitaalisten palveluiden turvallisuuden parantamisen mahdollistavat tietoturvakartoitukset, ja työ jatkuu vuonna 2022.

Lue lisää työstämme tavoitteen eteen