Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Hae ajoneuvolle erityiskilpeä

Erityiskilpi on ajoneuvon rekisterikilpi, jossa on asiakkaan itsensä valitsema rekisteritunnus (erityistunnus) tietylle ajoneuvolle.

Erityiskilpeä haetaan hakemuksella Traficomista. Erityiskilpipäätös on ajoneuvokohtainen. 

Voit kysyä vapaita rekisteritunnuksia ottamalla yhteyttä Traficomin palvelunumeroon 029 534 5100 (pvm/mpm).

Voit hakea erityiskilpeä sähköisellä hakemuksella tai tulostamalla pdf-lomakkeen (B107). Täytä hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti – myös ajoneuvon valmistenumero. Huomioi, että puutteellisella hakemuksella et voi varata etkä saada etusijaa haettuun tunnukseen.

Jos asioit yrityksen tai organisaation puolesta Suomi.fi-valtuuksilla, tarvitset Ajoneuvojen rekisteröinti- tai Ajoneuvojen varmenteen luominen ja luovutusilmoituksen tekeminen -valtuudet. Tarkemmat ohjeet sivullamme Liikenteen sähköiset palvelut ja Suomi.fi-valtuudet.

Toimi näin:

1

Kirjaudu Oma asiointi-palveluun ja valitse Ajoneuvot-valikko.

2

Valitse Ajoneuvot-sivun oikeassa laidassa oleva Erityiskilpihakemus-painike.

3

Täytä ja lähetä sähköinen hakemus.

Erityiskilpipäätös lähetetään sinulle joko sähköisesti Suomi.fi-viesteihin tai kirjeitse. Päätös laskutetaan jälkikäteen. Lasku toimitetaan sinulle Suomi.fi-viesteihin, jos sinulla on palvelu käytössä, tai kirjeitse. Lunastamatta jätetystä päätöksestä voidaan periä maksu ulosottoteitse ilman eri päätöstä. Lisätietoja ajoneuvojen rekisteröinnin asiakashinnoista.

Kilvet lähetetään ilmoittamallesi katsastustoimipaikalle päätöksen tekemisen ja kilpien valmistumisen jälkeen. 

Esitä rekisteröinnin yhteydessä erityiskilpipäätös. Katsastustoimipaikka perii erillisen maksun rekisteröinnistä ja rekisterikilvistä.

Sähköinen asiointi

Maksullinen