Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Brexitin vaikutukset matkailuun

Lentoliikenneyhteydet

Brexitillä ei ole vaikutusta lentoturvallisuuteen, vaan lentäminen on aivan yhtä turvallista kuin ennenkin.

Matkustajien oikeudet

Näitä sivuja ollaan päivittämässä. Seuraamme brexitin vaikutuksia EU-säädösten mukaisiin matkustajien oikeuksiin lentoliikenteessä sekä matkustajien oikeuksiin muissa liikennemuodoissa (laivaliikenteessä, linja-autoliikenteessä ja junaliikenteessä).

Lisätietoja brexit-aiheesta löytyy valtioneuvoston sivuilta https://vnk.fi/tietoa-brexitista (Ulkoinen linkki) ja komission sivuilta https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/file_import/travelling_fi_7.pdf (Ulkoinen linkki) 

Brexitin vaikutukset vammaisten ja liikuntarajoitteisten henkilöiden lentomatkailuun

Turva- ja rajatarkastukset

Maahantulotarkastuksista löytyy tarkempaa tietoa sisäministeriön sivuilta (Ulkoinen linkki).

Tullitarkastuksen osalta tuliaisten ja muiden tuontitavaroiden osalta tilanne pysyy nykyiselläänLisätietoja Tullin sivuilta. (Ulkoinen linkki)

Roaming eli verkkovierailu

Matkapuhelimen käytön hinnoittelua koskevat säännöt eivät enää 1.1.2021 alkaen ole voimassa Britannian ja EU:n välillä, joten operaattorit sopivat verkkovierailumaksuista kaupallisin perustein. Tällöin matkapuhelimen käytön, kuten puheluiden ja tekstiviestien, hinnat Britanniassa vieraillessa saattavat nousta tai datan käytöstä saatetaan periä lisämaksua. Roaming-puheluiden ja datakäytön kuluttajahinnat ja niiden muutokset riippuvat viime kädessä kotioperaattorin ja Britannian operaattoreiden välisistä kaupallisista sopimuksista. Voit tarkistaa liittymääsi sovellettavat verkkovierailuehdot ja hinnaston operaattoriltasi.

Lue lisää verkkovierailun hinnoista Euroopassa sekä usein kysyttyjä kysymyksiä EU-verkkovierailuista .