Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Merenkulku

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille on tehty esitys Vesikulkuneuvolla liikkumista koskevan 9 km/h nopeusrajoituksen asettaminen ja vesiskootterilla ajon kieltäminen Kuussaaren länsi- ja poh...
Merenkulun turvallisuuspalkinto 2023 on myönnetty merikapteeni Matti Aaltoselle. Aaltonen on tehnyt mittavan uran merenkulun turvallisuutta edistävissä viranomaistehtävissä.
Uusi luotsauslaki tuli voimaan 1.9.2023. Lain tarkoituksena on merenkulun turvallisuuden ja väylänavigointiosaamisen edistäminen sekä alusliikenteestä ympäristölle aiheutuvien haittojen ehkäisemine...
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut määräyshankepäätöksen vaarallisten aineiden kuljetuksesta kappaletavarana merellä.

N2000 Väylä- ja merikarttauudistus

N2000-korkeusjärjestelmään sidotut merikarttatuotteet ja väylien syvyystiedot otetaan vaiheittain käyttöön loppuvuodesta 2021 alkaen. Uudistus alkaa Perämeren alueelta ja saavuttaa täyden kattavuuden merialueella arviolta vuoden 2026 aikana. Nykyinen, merialueilla keskivedenkorkeuteen perustuva syvyystietojen vertaustaso korvataan N2000-korkeusjärjestelmään sidotulla vertaustasolla. Maankuoreen sidotun N2000-korkeusjärjestelmän käyttöönotto takaa valtakunnallisesti ja myös kansainvälisesti paremman syvyystietojen yhteensopivuuden.
vertaustaso muuttuu - iso