Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tieturvallisuusarviointi parantaa teiden liikenneturvallisuutta – tutkimus ja kevään koulutuskalenteri julkaistu

Tieturvallisuusarvioinnin tavoitteena on parantaa teiden liikenneturvallisuutta jo rakennusvaiheessa. Vuoden 2020 kevään perus- ja täydennyskoulutuksen päivämäärät on nyt julkaistu. Lähde mukaan!

Tieturvallisuusarvioinnin tavoitteena on löytää jo teiden suunnitteluvaiheessa liikenneturvallisuuden kannalta oleelliset seikat ja varmistaa niiden huomioiminen uusien teiden rakentamisessa 

Hiljattain julkaistun tieturvallisuusarviointien vaikuttavuutta selvittäneen tutkimuksen mukaan turvallisuutta saadaan parannettua paljon tapauksissa, joissa suojattomat tienkäyttäjät risteävät autoliikenteen kanssa tai kun turvallisuusarvioinnissa huomataan ajorataa väärään suuntaan ajamisen riski. Lisäksi turvallisuutta on arviointien ansiosta onnistuttu parantamaan keskimääräistä enemmän liittyen turvallisuuteen pysäkeillä ja näkemäesteisiin tiellä. 

Kouluttaudu tieturvallisuusarvioijaksi - kevään koulutuskalenteri julkaistu 

Uusien tiehankkeiden turvallisuuden arvioinnista vastaa tieturvallisuusarvioija. Peruskoulutus on kolmipäiväinen ja se järjestetään kahdessa osassa 2+1 päivää. Koulutukseen sisältyy harjoitustyö ja loppukoe, jotka on suoritettava hyväksytysti pätevyyden saamiseksi. Pätevyys on voimassa viisi vuotta ja sen myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Vuonna 2020 peruskoulutus järjestetään 21-22.4. ja 14.5.2020 Espoossa. (Ulkoinen linkki) 

Pätevyyden ylläpitäminen vaatii täydennyskoulutukseen osallistumista. Täydennyskoulutukseen ei sisälly koetta, mutta osallistumisen edellytyksenä on osallistuminen vähintään yhteen tieturvallisuusarviointiin viimeisen viiden vuoden aikana. Vuoden 2020 täydennyskoulutus järjestetään 25.3. Espoossa (Ulkoinen linkki).

Lisätietoja

Heini Raasakka 
Ylitarkastaja  
Raideliikenne, tieinfra ja liikkumisen palvelut 
heini.raasakka(at)traficom.fi  
p. 029534 5266