Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Yrityksen toimipaikkatunnukset

Mikä on toimipaikkatunnus?

Toimipaikkatunnus on Y-tunnuksen perässä oleva kirjainosa, jolla yrityksen saman Y-tunnuksen alla toimivat erilliset toimipaikat voidaan erottaa toisistaan liikenneasioiden rekisterissä.

Miten yritys voi ilmoittaa toimipaikkatunnuksen?

Ilmoita toimipaikasta rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla ajoneuvon rekisteröinnin yhteydessä, jolloin liikenneasioiden rekisteriin lisätään tieto uudesta toimipaikasta.

Mitä hyötyä yritykselle on toimipaikkatunnuksesta?

Toimipaikkatunnuksen avulla yrityksen hallussa oleva ajoneuvo voidaan rekisteröidä tietyn toimipaikan nimiin. Yritys voi myös tarvita toimipaikkakohtaisia ajoneuvotietoja esimerkiksi laskutuksen tai raportoinnin vuoksi.

Ajoneuvoverojen laskutusta varten yritys voi ilmoittaa Traficomille erillisen laskutusosoitteen. Jos yrityksellä on paljon ajoneuvoja, se voi tehdä sopimuksen kaikkien ajoneuvojensa laskuttamisesta yhdellä kuukausittaisella koontilaskulla. Edellä mainittu ilmoitus laskutusosoitteesta tai laskutussopimus on tehtävä erikseen jokaiselle toimipaikalle.

Miten yritys voi ilmoittaa toimipaikan osoitteenmuutoksesta?

Yrityksen edustusoikeutettu henkilö tai henkilö, jolla on Liikenteentoimijan tietojen ja lupien ylläpito -valtuus voi muuttaa toimipaikan osoitetta Oma asiointi -palvelun Organisaation tiedot -osiossa. Lisätietoa: Liikenteen sähköiset palvelut ja Suomi.fi-valtuudet

Osoitteenmuutoksesta voi ilmoittaa myös kirjallisesti Ajoneuvojen rekisteröinnin ja rekisterikilpien neuvonnan asiakaspalveluun.

Miten yritys voi ilmoittaa toimipaikan lakkauttamisesta?

Toimipaikan lakkauttamisesta voi ilmoittaa  kirjallisesti Ajoneuvojen rekisteröinnin ja rekisterikilpien neuvonnan asiakaspalveluun.   

Toimipaikan omistuksessa tai hallinnassa olevat ajoneuvot on rekisteröitävä toiminnassa olevan toimipaikan tai yrityksen päätoimipaikan omistukseen ennen toimipaikan lakkauttamista. Lue lisää: Muuta ajoneuvosi omistaja- tai haltijatietoja  (Ulkoinen linkki) 

 

Lisätietoja laskutusosoitteesta ja laskutussopimuksesta

Päivitetty