Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ajokortin uudistamiseen helpotuksia – voit toimittaa lääkärinlausunnon jälkikäteen

Ajokortin voimassaolon päättyessä ajokortti tulee uudistaa. Koronavirustilanteen takia kaikessa ajokortteihin liittyvässä asioinnissa tulee suosia Traficomin sähköisiä ajokorttipalveluita, siirtää asiointi myöhäisemmäksi tai käyttää asiamiestä aina, kun se on mahdollista.

Koronaviruksen takia terveydenhuolto on nyt kuormittunut, ja kiireettömiä lääkäriaikoja on peruttu tai siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Ajokortin uusijoiden arkea helpottaakseen Traficom ja poliisi ovat poikkeuksellisen tilanteen takia tehneet muutoksia ajokortin uudistamiseen niiden asiakkaiden osalta, jotka tarvitsevat ajokortin uudistamiseen lääkärinlausunnon.

Voit uudistaa ajokorttisi normaalisti, jos sinulla on jo lääkärinlausunto tai et tarvitse lääkärinlausuntoa

Voit uudistaa voimassaolevan ajokorttisi ilman lääkärinlausuntoa:

  • jos olet alle 70-vuotias ja sinulla on henkilöauton, moottoripyörän, mopon, mopoauton tai traktorin ajokortti 
  • jos olet alle 45-vuotias ja sinulla on kuorma- ja/tai linja-auton ajokortti

Jos ajokortin uudistaminen ei edellytä sinulta lääkärinlausuntoa, voit uudistaa ajokortin normaalisti Uudista ajokorttisi -palvelussa .

Erityisesti koronaviruksen riskiryhmään kuuluville suosittelemme sähköisten ajokorttipalveluiden käyttämistä tai henkilöasioinnin siirtämistä. Voit käyttää myös asiamiestä, jos Traficomin kuva-arkistosta tai poliisin passikuvarekisteristä löytyvät ajantasainen kuva ja nimikirjoitus.

Poikkeukset lääkärinlausunnon toimittamisvelvollisuudesta, jos ajokorttisi vanhenee 13.3.2020-31.5.2020 välisenä aikana

Jos ajokorttisi voimassaolo päättyy 13.3.2020-31.5.2020 välisenä aikana, et tarvitse poikkeuksellisesti ajokortin uudistamisen yhteydessä lääkärinlausuntoa vaan sinun tulee toimittaa lääkärinlausunto myöhemmin poliisille. Kortin uudistaminen hoidetaan muutoin normaaliin tapaan Traficomin palveluntuottajan Ajovarman toimipisteessä. Varaa aika asioinnille etukäteen.

Huom. poikkeusta ajokortin uudistamiseen ei voi tehdä sähköisessä Uudista ajokorttisi -palvelussa.

Lääkärinlausunto tulee toimittaa poliisille 6 kuukauden kuluessa ajokortin uudistamisesta. Sinua muistutetaan lääkärinlausunnon toimittamisesta kirjeitse noin 4 kuukautta ennen lääkärinlausunnon toimittamisen määräpäivää.

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä Ajovarmaan!

Jos sinulla on kysyttävää ajokortin uudistamisesta, ole yhteydessä Traficomin palveluntuottajaan Ajovarmaan puhelimitse 075 323 9999 tai sähköpostitse tiedustelut(at)ajovarma.fi. 

Poikkeukset lääkärinlausunnon toimittamisvelvollisuudesta: lisätty tieto, että poikkeusta ajokortin uudistamiseen ei voi tehdä sähköisessä Uudista ajokorttisi –palvelussa.