Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ajokortin uudistamiseen liittyvät helpotukset jatkuvat. Ajokortin voimassaolo jatkuu automaattisesti 7 kuukaudella, jos kortin voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana. Uudista kuitenkin ajokorttisi normaaliaikataulussa, jos pystyt.

Jos ajokortin voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana, sen voimassaolo jatkuu automaattisesti 7 kuukaudella ajokortin voimassaolon päättymispäivästä lukien. Voimassaolon lisäaika ei näy Liikenneasioiden rekisterissä eikä asiakkaille lähetetä uutta ajokorttia. Liikenteenvalvonta osaa tien päällä tulkita tilanteen ajokortista.

”Jos ajokortin uudistamiseen ei tarvita lääkärinlausuntoa tai asiakas saa lääkäriajan ajoterveystarkastukseen normaalisti, kannattaa ajokortin uudistaminen hoitaa normaaliaikataulun mukaisesti, jotta välttyy loppukesän ruuhkilta niin terveydenhuollossa kuin Ajovarmassakin”, vinkkaa Traficomin päällikkö Max Fogdell.

Traficom muistuttaa, että ajokortti pitää uudistaa viimeistään 7 kuukauden lisäajan kuluessa, mikäli ajamista haluaa jatkaa lisäajan jälkeen. Kun ajokortti uudistetaan lisäajan aikana, pitää hakemus aina jättää Traficomin palveluntuottajan Ajovarman lupapalvelupisteellä.

Uudista ajokorttisi normaaliaikataulussa, jos pystyt

Jos ajokortillesi painettu viimeinen voimassaolopäivä ei ole ylittynyt, voit uudistaa ajokorttisi helposti esimerkiksi Traficomin Uudista ajokorttisi -palvelussa (Ulkoinen linkki). Tämä edellyttää, että

  • olet alle 70-vuotias ja sinulla on henkilöauton, moottoripyörän, mopon, mopoauton tai traktorin ajokortti
  • olet alle 45-vuotias ja sinulla on kuorma- ja/tai linja-auton ajokortti.

Muissa tapauksissa sinun tulee uudistaa ajokorttisi Traficomin palveluntuottajan Ajovarman lupapalvelupisteessä. Erityisesti koronaviruksen riskiryhmään kuuluville suosittelemme käyttämään asiamiestä ajokortin uudistamiseen. Voit käyttää asiamiestä, jos Traficomin kuva-arkistosta tai poliisin passikuvarekisteristä löytyvät ajantasainen kuva ja nimikirjoitus. Voit varmistaa asian Ajovarmasta (Ulkoinen linkki) etukäteen.

Lisätietoja:

Ajovarmaan puhelinpalvelu 075 323 9999, tiedustelut(at)ajovarma.fi.