Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mobiiliajokortin sisältävän Autoilijasovelluksen kehittäminen on keskeytetty. Mobiilisovelluksen sijaan keskitytään nyt jo olemassa olevien sähköisten palveluiden kehittämiseen.

Traficomin taloustilannetta on kevään aikana mm. koronavaikutusten takia jouduttu arvioimaan hyvin tarkasti ja Autoilija-sovellus on katsottu palveluksi, jota ei tässä taloudellisessa tilanteessa ole pakko kehittää juuri nyt. ”Koronaviruksesta aiheutuvien vaikutusten vuoksi olemme arvioineet taloudellista tilannettamme emmekä tällä hetkellä pysty kehittämään tätä sovellusta. Keskitymme lakisääteisiin tehtäviimme ja niihin liittyvän kehittämiseen”, kertoo Traficomin ylijohtaja Olli Lindroos. 

”Sovellus ja mobiiliajokortti nähdään edelleenkin erittäin positiivisena mahdollisuutena, mutta tällä hetkellä virastossa arvioitiin, että meillä ei ole rahoitusta sovelluksen ylläpitoon ja vaadittavaan jatkokehittämiseen. Mitään aikataulua projektin mahdolliselle jatkamiselle emme pysty antamaan”, tarkentaa Lindroos. 

Autoilija-sovellus julkaistiin testikäyttöön ensimmäisen kerran 2017 joulukuussa. Toukokuussa 2019 sovelluksesta avattiin rajattu beta-versio ja sillä oli noin 40 000 käyttäjää. Sovelluksen beta poistettiin käytöstä helmikuussa 2020, mutta uuden version kehittämistä jatkettiin tähän päivään asti. ”Saimme sovelluksestamme paljon hyvää palautetta ja on asiakkaidemme kannalta ikävää, että sovelluksen saaminen sovelluskauppoihin nyt siirtyy. Tekemämme työ ei ole kuitenkaan mennyt hukkaan eli voimme hyödyntää jo tehtyä työtä, kun sovelluksen kehittäminen katsotaan taas mahdolliseksi.”, kertoo Lindroos.  

Lisätietoja 

Ylijohtaja Olli Lindroos, Traficomin mediapalvelu p. 029 534 5648