Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Pieni teko, suuri vaikutus - laitetaan yhdessä tartunnoille stoppi

En voisi enempää olla samaa mieltä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sanomalle: Pieni teko, suuri vaikutus. Koronaviruksen leviämisen riski on jälleen käsillä, kun lomat on pidetty, ihmisten arki alkaa ja alamme liikkumaan enemmän. Tähän hetkeen meille kansalaisille on annettu THL:n suositus kasvomaskien käyttöön toistemme suojaamiseksi. Suositus koskee maskin käyttöä esimerkiksi kun olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Me tarvitsemme toisiamme taltuttaaksemme koronaviruksen leviämisen. Jokaisen toiminnalla on suuri merkitys, jotta saamme pidettyä koronatilanteen rauhallisena.

Jarkko Saarimäki
Jarkko Saarimäki

Turvataksemme paremmin jokaisen arjen ja turvallisen liikkumisen, olemme antaneet tarkentavan ohjeen henkilöliikenteen toimijoille , kuten bussi - ja taksiyrityksille, raideliikenteen harjoittajille, varustamoille ja lentoyhtiöille. Suosituksemme on tarkoitettu huomioitavaksi myös liikkumisen eri siirtymissä ja odotustiloissa kuten pysäkeillä, satamissa ja terminaaleissa.

Mitä, jos ottaisimme yhteiseksi toiveeksi sen, ettei henkilöliikenteessä saada yhtään koronatartuntaa? 

Me olemme kaikki jaksaneet esimerkillisesti noudattaa koko kevään viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeita. Jaksoimme noudattaa yhteiskuntaan kohdistuvia tiukkoja rajoitustoimia, jotka rajoittivat  muun muassa liikkumistamme sekä koulujen ja ravintoloiden toimintaa merkittävästi. Haluaisin sanoa teille: vielä jaksetaan! Ollaan yhdessä torjumassa yhä käsillä olevaa uhkaa.

Julkisen liikenteen toimijat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ministeri Timo Harakan kesäkuussa koollekutsumassa Joukkoliikenteen terveysturvallisuus -foorumissa. Toimijat ovat muun muassa jakaneet hyviä käytäntöjä liikenteen terveysturvallisuuden parantamiseksi.

Tätä työtä ei kukaan tee yksin ja meillä onkin arvokas suomalaista yhteiskuntaa leimaava piirre käytössämme. Se on elinkeinoelämän ja viranomaistoimijoiden välinen tiivis ja toimiva yhteistyö. Esimerkiksi koronakriisin hoitamisessa yhteistyö on ollut tärkein voimavara ratkaistaessa kulloinkin käsillä olevaa haastetta. Velvoittaviin päätöksiin on turvauduttu meidän toimestamme ainoastaan niissä tilanteissa, kun päätös on arvioitu yhdessä yritysten kanssa ehdottoman välttämättömäksi.

Hyvällä yhteistyöllä ja harkituilla suosituksilla pidämme Suomen julkisen liikenteen pyörät pyörimässä hallitusti ja turvallisesti. Suosituksessa esitellyt toimenpiteet ovat yksilö- ja jopa yritystasolla kohtuullisen pieniä.

Käytetään esimerkin voimaa, se on suomalainen menestyskaava!

Kirjoittaja: Liikennejärjestelmäpalvelut -osaamisalueen ylijohtaja Jarkko Saarimäki

Jatketaan keskustelua Twitterissä @Saarimaki (Ulkoinen linkki)

Päivitetty