Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämien yksityisteiden neuvonta- ja opastushankkeiden valtionavustusten haku vuosille 2022–2023 on alkanut. Hakemukset tulee jättää viimeistään 15.11.2021.

Traficom myöntää valtionavustusta tiekuntien neuvontaan ja opastukseen ja sitä tukevan materiaalin ja palveluiden tuottamiseen. Tavoitteena on, että avustettavat hankkeet edistävät neuvontaa ja opastusta yksityistieasioissa.

Vuosien 2022–2023 avustuksiin käytettävissä oleva määräraha on yhteensä 400 000 euroa.

Avustus tarkoitettu yleishyödyllisille ja voittoa tavoittelemattomille yhteisöille, kunnille ja kuntayhtymille

Valtionavustusta tiekuntien neuvontaan ja opastukseen ja sitä tukevan materiaalin ja palveluiden tuottamiseen voivat hakea ja saada yleishyödylliset ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt sekä kunnat ja kuntayhtymät.

Yleishyödyllisiä yhteisöjä voivat olla esimerkiksi erilaiset neuvontaa ja opastusta järjestävät säätiöt tai yhdistykset. Avustusta ei myönnetä taloudellista etua tavoitteleville ammatinharjoittajille, yhtiöille ja osuuskunnille. Yleishyödylliset osuuskunnat ja osakeyhtiöt voivat kuitenkin olla avustuskelpoisia

Valtionavustus on harkinnanvaraista ja sitä voidaan myöntää enintään 75 prosenttia hankkeen kustannuksista. Avustushakemuksia arvioidaan etenkin palvelun tarpeen sekä laadun kannalta.

Hakemukset tulee jättää viimeistään 15.11.2021

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Traficomin verkkosivuilta, kohdasta Hae yksityisteiden neuvonta- ja opastushankkeiden valtionavustusta

Lisätietoja

erityisasiantuntija Karoliina Aalto, karoliina.aalto(at)traficom.fi, p. 029 5346 846