Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Helsinki-Malmin lentopaikan pitolupaan ei muutoksia toistaiseksi

Ilmailuviranomaisena Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Malmin lentokenttäyhdistys ry:lle luvan Helsinki-Malmin lentopaikan pitoon vuonna 2016. Lentoturvallisuuden ylläpitovaatimuksen lisäksi ehtona on yhdistyksen oikeus maa-alueen käyttöön lentopaikkana. Vuokraoikeuden päättyminen vuoden 2019 loppuun on riitautettu, joten Traficom ei vielä ratkaise lentopaikan pitolupa-asiaa.

Helsingin kaupunki on ilmoittanut maa-alueen vuokraoikeuden päättymisestä vuoden 2019 loppuun. Vuokraoikeusasia on riitautettu Malmin lentokenttäyhdistys ry:n ja Malmin Lentoaseman Ystävät ry:n toimesta. Lentopaikan pitoluvan turvallisuudesta vastaava lentokenttäyhdistys on ilmoittanut Traficomille haluavansa jatkaa lentopaikan pitämistä ja ilmoittanut täyttävänsä ilmailun turvallisuusvelvoitteet vuoden vaihteen jälkeenkin.  

Traficom valvoo ilmailun toimijoita lentoturvallisuuden ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Helsinki-Malmin lentopaikan pitoluvan osalta virasto katsoo, että lupa-asiaa ei voida vielä ratkaista, koska lentopaikan pitoluvan raukeamisen peruste, eli vuokrasopimuksen päättyminen, on riitautettu ja asia on käsiteltävänä tuomioistuimessa. Traficom on puolueeton riita-asiassa eikä halua toimenpiteidensä olevan ristiriidassa tulevan oikeusratkaisun kanssa. Tästä syystä Helsinki-Malmin lentopaikan pitoluvan voimassaoloon ei tehdä toistaiseksi muutoksia.

Lisätietoja

Heikki Silpola, p. 029 534 6114

Jari Nurmi, p. 029 534 6088

Jari Pöntinen, p. 029 534 6071

Etunimi.sukunimi(at)traficom.fi