Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Kaikki matkustajalentoliikenne Iso-Britanniasta Suomeen keskeytetään kahdeksi viikoksi 21.12.2020 alkaen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta saaman lausunnon mukaan matkustajalentoliikenteen tilapäinen keskeyttäminen on keinona tällä hetkellä oikeasuhtainen koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos katsoo Traficomille toimittamassaan lausunnossa, että Iso-Britanniasta Suomeen tulevan matkustajalentoliikenteen keskeyttäminen välittömästi kahdeksi viikoksi on välttämätöntä ja epidemiauhkaan nähden oikeasuhtaista. Lähiviikkojen aikana saadaan todennäköisesti lisätietoa uuden virusmuunnoksen ominaisuuksista, levinneisyydestä ja mahdollisesti vaadittavista jatkotoimenpiteistä. Matkustajalentoliikenteen jatkaminen tulee arvioida näiden uusien tietojen mukaisesti.

THL:n lausunnon perusteella Traficom on päättänyt keskeyttää matkustajalentoliikenteen Iso-Britanniasta Suomeen kahdeksi viikoksi 21.12.2020 klo 12.00 - 4.1.2021 klo 11.59.

Traficom on tehnyt päätöksen ilmailulain 167 §:n nojalla ja ottaen huomioon lentoliikenneasetuksen 21 artiklan. Asetuksen mukaan lentoliikennettä on mahdollista estää tai rajoittaa ennakoimattomista ja väistämättömistä olosuhteista johtuen yllättävien ja lyhytaikaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on toimivaltainen viranomainen ilmailun lentoturvallisuudessa, siviili-ilmailun turvatoimissa ja meluasioissa. Traficom voi yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaatiessa kieltää ilma-aluksen lähdön, määrätä ilma-aluksen laskeutumaan, vaatia tunnistamista, määrätä lentosuunnan ja -korkeuden taikka muutoin puuttua ilma-aluksen kulkuun. Lentoliikenneasetuksen 21 artiklan mukaan jäsenvaltio voi evätä liikenneoikeuksien käytön, rajoittaa niitä tai asettaa niille ehtoja ennakoimattomista ja väistämättömistä olosuhteista johtuvien yllättävien ja lyhytaikaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Lisätietoja

ylijohtaja Jarkko Saarimäki, jarkko.saarimaki(at)traficom.fi, Twitterissä @Saarimaki
haastattelupyynnöt viestinnän mediapalvelun kautta p. 029 534 5648

Uutisen toinen kappale päivitetty. Aiempi teksti: THL:n lausunnon perusteella Traficom on päättänyt keskeyttää matkustajalentoliikenteen Suomen ja Iso-Britannian välillä kahdeksi viikoksi 21.12.2020 klo 12.00 - 4.1.2021 klo 11.59.