Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Kansainvälinen liikennealan huipputapahtuma TRA2020 tuo Euroopan Helsinkiin

Huhtikuussa järjestettävä Transport Research Arena kutsuu Helsinkiin eurooppalaisen liikennealan suurimmat nimet ja päättäjät. Tapahtumassa nähdään uusimpia innovaatioita ja tutkimustuloksia. Kerran kahdessa vuodessa järjestettävä TRA kokoaa yhteen lähes 2500 tutkijaa sekä julkisen ja yksityisen sektorin edustajaa.

TRA2020 konferenssin teemapäivät: ympäristö, infrastruktuuri, kilpailukyky ja tieto

Suomi haki TRA2020-isäntämaaksi vuonna 2017 ja tuli valituksi kokeilu- sekä innovaatiomyönteisyyden vuoksi. Eritoten valitsijat vakuutti Suomen yhteistyömalli, jossa oli mukana liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonala, alan tutkimuslaitoksia sekä Helsingin kaupunki.

Transport Research Arena (Ulkoinen linkki) on strateginen keskustelupaikka, johon liikennealan tutkijat ja päättäjät kokoontuvat yhteen keskustelemaan eurooppalaisesta liikennealasta sekä tutkimuksesta. Tämän vuoden konferenssin teemaksi valikoitui Rethinking transport - towards clean and inclusive mobility. Aiheen valintaan vaikutti erityisesti Suomen prioriteetit käyttäjälähtöisten ja saavutettavien liikkumisratkaisujen kehittämisestä. 

“TRA2020 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden saada aimo kattaus tietoa liikennealan trendeistä ja kehityksestä, jakaa tietoa, oppia eurooppalaisista rahoitusmahdollisuuksista sekä vahvistaa tutkimuslaitosten yhteistyötä. Mielenkiintoista ohjelmaa löytyy kaikille, oli sitten kunnan tai kaupungin päättäjä, liikenteen suunnittelija tai ympäristö- tai turvallisuusasiantuntija”, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin erityisasiantuntija Alina Koskela, joka vetää konferenssin järjestelyjä.

Nelipäiväisen konferenssin aikana järjestetään lähes 100 erilaista liikennealan sessioita. Osana konferenssia järjestetään myös eurooppalainen verkottuneen ja automaattisen liikenteen EU CAD-konferenssi. Konferenssin ohjelma löytyy osoitteesta https://traconference.eu/programme/ (Ulkoinen linkki)

TRA2020 (Ulkoinen linkki):n järjestävät Traficom, liikenne- ja viestintäministeriö, Väylä, Business Finland ja VTT yhdessä EU-komission kanssa.

Ratkaisuja ja innovaatioita modernin liikenteen hankalimpiin ongelmiin

Konferenssissa mietitään teknologian lisäksi ratkaisuja liikennealan polttavimpiin kysymyksiin, kuten muun muassa liikenteen ympäristövaikutusten vähentäminen, käyttäjäkeskeisen liikkuvuuden edistäminen, liikenneinfrastruktuurin parantaminen sekä miten turvata eurooppalainen kilpailukyky. 

“Yksi pääteemoistamme on ilmastonmuutos. Liikennealalla tarvitaan ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Konferenssissa pohdimme konkreettisia ratkaisuja tämän tavoitteen saavuttamiseksi, sekä kuulemme mielenkiintoisista innovaatioista”, kertoo Kestävä ja puhdas ympäristö -verkoston johtaja Jarno Ilme Traficomista. 

TRA2020-tapahtuman keynote-puhujat ovat liikennealan suurimpia nimiä. Niiden joukossa esimerkiksi EU komission liikennepääosaston pääjohtaja Henrik Hololei, Groupe PSA:n Carla Gohin, Airbussin Grazia Vittadini ja L’Oréalin François-Régis Le Tourneau. Lisäksi konferenssissa puhujina myös muun muassa Lars Stenqvist (Volvo), Young Tae-Kim (ITF), Nina Kopola (Business Finland) ja isäntäkaupungin edustajana Jan Vapaavuori.

Kaikki konferenssin puhujat löytyvät osoitteesta https://traconference.eu/programme/tra2020-speakers/ (Ulkoinen linkki)

Lisätietoja

Alina Koskela, erityisasiantuntija, p. 046 921 9460, alina.koskela@traficom.fi

Jarno Ilme, verkostojohtaja, p. 029 539 0574, jarno.ilme@traficom.fi

Tietoa TRA2020:sta

Transport Research Arena eli TRA-konferenssi on tärkein eurooppalainen liikenteen ja viestinnän joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma, joka kattaa kaikki liikenteen ja liikkumisen muodot. Konferenssi on tarkoitettu erityisesti tutkijoiden, päätöksentekijöiden ja yritysmaailman kohtaamispaikaksi liikenteen ja liikkumisen innovaatioihin, tutkimuksiin ja kokeiluihin ja niiden hyödyntämiseen ja kehittämiseen edelleen.