Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyksien uudistamiseen helpotuksia 4.6. alkaen – jos pystyt, uudista ammattipätevyys kuitenkin ajallaan

Kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyksien voimassaolo jatkuu automaattisesti 7 kuukaudella, jos ammattipätevyyskortin tai ajokortissa olevan ammattipätevyyttä osoittavan erityisehdon voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana. Uudista kuitenkin ammattipätevyytesi normaaliaikataulussa, jos pystyt.

Kuljettajien, joiden ammattipätevyyden voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana, aikavälillä 1.2.2015 - 31.8.2015 suorittamien jatkokoulutuspäivien voimassaoloaikoja jatketaan automaattisesti myös 7 kuukautta.

Voimassaolon lisäaika ei näy Liikenneasioiden rekisterissä eikä asiakkaille lähetetä uutta ammattipätevyyskorttia eikä ajokorttia, jossa näkyisi erityisehdon pidennetty voimassaolo. Liikenteenvalvonta osaa tien päällä tulkita tilanteen ammattipätevyys- tai ajokortista.

Jotta ammattipätevyys jatkuu keskeytyksettä, kuljettajien on suoritettava jatkokoulutus ja haettava uusi ammattipätevyyskortti tai ajokorttiin merkittävä erityisehto viimeistään 7 kuukauden kuluessa ammattipätevyyskorttiin tai ajokortin erityisehtoon merkityn normaalin voimassaolon päättymisestä. Uudistettaessa korttia 7 kuukauden lisäajan kuluessa, katsotaan ammattipätevyyden päättymispäiväksi se päivä, jolloin ammattipätevyys olisi kortin mukaan päättynyt.

Uudista ammattipätevyys normaaliaikataulussa, jos pystyt

Ammattipätevyyskoulutuksia voi suorittaa jatkuvasti myös kesäaikaan ja niitä on saatavilla myös nettikoulutuksina. Ammattipätevyyskortin ja –erityisehdon uudistaminen on mahdollista tehdä jatkokoulutuksen suorittamisen jälkeen myös kesäaikaan Ajovarman palvelupisteissä ajanvarauksella (Ulkoinen linkki).

”Uudistaminen kannattaa mieluiten tehdä jo hyvissä ajoin ennen pätevyyden voimassaolon päättymistä ruuhkien ja viime hetken kiireiden välttämiseksi. EU-poikkeuksen tuomaa 7 kuukauden lisäaikaa voimassaololle ei merkitä erikseen tietojärjestelmiin vaan ammattipätevyyden jatkaminen on jokaisen kuljettajan omalla vastuulla”, toteaa Traficomin tiiminvetäjä Marko Rajamäki.

Lisätietoja:

Ajovarmaan puhelinpalvelu 075 323 9999, tiedustelut(at)ajovarma.fi

Euroopan unionin virallinen lehti 27.5.2020 (Ulkoinen linkki)

LVM:n tiedote: Ehdotus EU:n poikkeussääntelyn käyttöönotosta ajokorttien ja tavara- ja linja-autoliikenteen lupien osalta (Ulkoinen linkki)