Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Lähdössä autolla ulkomaille? Tilaa rekisteröintitodistuksen tekninen osa sähköisestä palvelusta

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Oma asiointi -palvelusta voi tilata ajoneuvon rekisteröintitodistuksen molemmat osat (tekninen osa ja ilmoitusosa) tai pelkän teknisen osan.

Ajoneuvon omistaja voi tilata palvelusta rekisteröintitodistuksen molemmat osat, haltija voi tilata vain teknisen osan. Rekisteröintitodistus toimitetaan postitse noin viikon kuluessa tilauksesta. Palvelun käyttö edellyttää käyttäjän tunnistautumista. 

Rekisteröintitodistusta tarvitaan nykyisin vain harvoin

Rekisteröintitodistuksen teknistä osaa ei enää tarvitse pitää mukana ajossa Manner-Suomessa. Tekninen osa tarvitaan silloin, kun ajoneuvolla matkustetaan ulkomaille tai Ahvenanmaalle. 

Myöskään rekisteri-ilmoituksia varten ei tarvita ilmoitusosaa, sillä esimerkiksi liikennekäytöstäpoisto onnistuu sähköisessä palvelussa tai rekisteröintitoimipisteessä tunnistautumalla. Autokauppoja tehdessä myyjä voi luovuttaa ostajalle ilmoitusosan sijaan sähköisessä palvelussa luotavan maksuttoman varmenteen, jolla ostaja voi rekisteröidä omistajanvaihdoksen.

Koko todistus, eli ilmoitusosa ja tekninen osa, tarvitaan silloin, kun ajoneuvo myydään rekisteröitäväksi ulkomaille tai Ahvenanmaalle.

Lisätietoja

Tutustu palveluun

Rekisteröinnin asiakaspalvelu: p. 029 534 5100 (arkisin klo 8–16.15)

Viestinnän mediapalvelu: p. 029 534 5648