Lentotoiminta Boeing Model 737-8 MAX- ja 737-9 MAX -lentokoneilla kielletään Euroopassa

Euroopan unionin lentoturvallisuusvirasto (EASA) kieltää tänään 12.3. klo 21 alkaen (Suomen aikaa), lentotoiminnan Boeing Model 737-8 MAX- ja 737-9 MAX -lentokoneilla Euroopassa.

EASAn toimenpiteet kohdistuvat sekä EASA-valtioiden lentoyhtiöiden, että kolmansien maiden lentoyhtiöiden lentoihin, ja ne koskevat niin EU:n alueelle suuntautuvia lentoja, EU-alueen sisäisiä lentoja, kuin myös EU:sta pois suuntautuvia lentoja.

EASAn päätös on voimassa toistaiseksi – päättymisajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa

Lentotoimintakiellon arvioidaan kestävän viikkoja. ”Lentotoimintakielto on voimassa, kunnes koneiden ohjelmistopäivitykset on tehty ja lentäjät on koulutettu. Koulutus koskee myös simulaattorikoulutuksia. Tämä vie viikkoja”, arvioi tämän hetken tietojen perusteella Traficomin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Lentomatkustajat voivat tarkastaa oman lentonsa tilanteen lentoyhtiöstä tai matkanjärjestäjältä

Boeing Model 737-8 MAX- ja 737-9 MAX -lentokoneiden lentotoimintakieltojen vaikutuksen omaan lentomatkaan voi tarkastaa lentoyhtiöstä tai matkanjärjestäjiltä. ”Pidän hyvin todennäköisenä, että kyseisiä konemalleja käyttävät lentoyhtiöt ja matkanjärjestäjät pystyvät korvaamaan ne muilla konetyypeillä, sillä Euroopassa on laajalti saatavilla vuokrakapasiteettia”, kertoo Henttu.

Lisätietoja:

Easan tiedote https://www.easa.europa.eu/newsroom-and-events/press-releases/easa-suspends-all-boeing-737-max-operations-europe (Ulkoinen linkki)

Boeing Max -koneiden lentokielto – Tietoa matkustajien oikeuksista (Ulkoinen linkki)(KKV:n tiedote)

Lue matkustajan oikeuksista https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/liikematkustaja-tee-valitus-myohastyneesta-tai-peruuntuneesta-lennosta (Ulkoinen linkki)

Ilmailujohtaja Pekka Henttu, pekka.henttu(at)traficom.fi, p. 040 351 1931

13.3.2019: Päivitetty linkki KKV:n tiedotteeseen matkustajan oikeuksista.