Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Liikennepalveluiden puolesta-asiointiratkaisuihin selkeyttä - vahvaa tunnistautumista ei voi vaatia valtuutuksen tekemiseen

Liikennepalveluiden puolesta-asiointivelvoitteeseen saatiin selkeyttä Helsingin hallinto-oikeuden päätöksellä. Päätöksen mukaan vahvaa tunnistautumista ei voi vaatia valtuutuksen tekemiseen puolesta-asioinnissa.

Hallinto-oikeus vahvisti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin näkemyksen, jonka mukaan vahvaa tunnistamista ei voida vaatia puolesta-asioinnin tunnistautumisessa. Käyttäjän näkökulmasta lippujen hankkiminen on huomattavasti sujuvampaa kuin ylimääräistä vahvaa tunnistautumista ei tarvita ja tätä kautta puolesta-asiointia hyödyntävien palvelujen käyttö on myös helppoa ja vaivatonta.

"On hienoa, että saimme hallinto-oikeuden päätöksellä selkeyttä lain tulkintaan. Tämä päätös helpottaa puolesta-asioinnin hyödyntämistä. Tulemme käsittelemään tämän päätöksen vaikutuksia yhdessä sidosryhmien ja alan toimijoiden kanssa", kertoo Traficomin verkostojohtaja Jenni Koskinen.

Puolesta-asiointi mahdollistaa erilaisten matkalippujen ostamisen ja muiden liikkumispalveluiden, esimerkiksi auton vuokraamisen yhden palveluntarjoajan kautta. Puolesta-asioinnin käyttöönotossa yksi keskeinen asia on asiakkaan tunnistaminen.

Lisätietoja

Verkostojohtaja Jenni Koskinen, jenni.koskinen@traficom.fi, p. 029 539 0648. Twitterissä @koskinen_jenni  (Ulkoinen linkki)

Johtava asiantuntija Jussi Aholainen, jussi.aholainen@traficom.fi, p. 029 534 5466