Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Mahdollistetaan turvallinen liikkuminen − joukkoliikennejakorona.fi-sivusto kokoaa ohjeet matkustajille ja liikennöitsijöille

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uusi joukkoliikennejakorona.fi-sivusto on avattu. Sivustolle on koottu toimintaohjeita turvalliseen matkustamiseen niin matkustajille kuin liikenteen toimijoille. Meidän jokaisen toiminnalla on suuri merkitys siihen, että matkustaminen joukkoliikenteessä on edelleen turvallista.

"Uudelta joukkoliikennejakorona.fi-sivustoltamme löytyy nyt yhteen paikkaan koottuna yleisiä ohjeita matkustajille ja liikennöitsijöille. Lisäksi sivustolle kootaan tiedot viraston tekemistä päätöksistä ja liikenteen toimijoiden ohjeita turvallisen liikkumisen turvaamiseen joukkoliikenteessä", kertoo Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki.

Sivustolla on julkaistu uusi, yhteistyössä liikenteen toimijoiden kanssa valmisteltu, ohjeistus liikennöitsijöiden terveysturvallisuustoimenpiteistä. Ohjeistuksessa kerrotaan tarkemmin hygienia- ja väljyystoimenpiteistä liikennevälineissä, asemilla ja terminaaleissa.

Sivustoa päivitetään jatkuvasti ja siitä tehdään käännösversio ruotsiksi.

Käytä maskia, pidä riittävät etäisyydet ja huolehdi käsihygieniasta − pienillä teoilla on suuri vaikutus

Jotta meidän kaikkien arki ja liikkuminen olisi turvallista, ovat liikenteen palveluiden tarjoajat velvoitettuja huolehtimaan toiminnassaan hygienia- ja turvavälitoimenpiteistä koronavirustaudin leviämisen estämiseksi:

  1. Asiakkailla on oltava mahdollisuus riittävän hygienian ylläpitämiseen kuten käsien puhdistamiseen.
  2. Asiakkaille on annettava tartuntojen leviämistä estäviä toimintaohjeita.
  3. Asiakkaiden ja matkustajien käytössä olevien tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettava.
  4. Asiakkaiden oleskelu tiloissa ja liikennevälineissä on järjestettävä siten, että asiakkaat voivat olla riittävän etäällä toisistaan tilan tai liikennevälineen erityispiirteet huomioiden.
  5. Matkustajien liikennevälineisiin siirtymistä ja sieltä poistumista on ohjattava, jotta heillä on mahdollisuus pitää riittävät etäisyydet.

Nämä toimenpiteet eivät riitä, jos matkustajat eivät hoida omaa osuuttaan turvallisen matkustuksen varmistamiseksi. "Nyt kannattaa pohtia erityisesti vaihtoehtoja matkustamisen ajankohdalle. Onko esimerkiksi aivan välttämätöntä matkustaa ruuhka-aikoina vai voisiko matkustamista siirtää ruuhkattomampaan ajankohtaan", Saarimäki muistuttaa.

Mahdollistetaan yhdessä turvallinen liikkuminen

  • Älä matkusta sairaana
  • Käytä maskia
  • Pidä huolta käsihygieniasta
  • Pidä riittävät etäisyydet muihin matkustajiin
  • Seuraa liikennöitsijän ohjeita

Kiitos yhteistyöstä!

Lisätietoja

Joukkoliikennejakorona.fi (Ulkoinen linkki)

Ylijohtaja Jarkko Saarimäki, jarkko.saarimaki(at)traficom.fi, p. 029 539 0576