Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Merenkulun vuosi 2019 oli turvallinen ihmisille ja ympäristölle

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom vastaanotti vuonna 2019 33 ilmoitusta merionnettomuuksista. Onnettomuudet olivat kuitenkin lieviä - yhtään ihmistä ei kuollut tai loukkaantunut Suomen vesialueilla tai suomalaisten alusten onnettomuuksissa. Myös onnettomuuksien seuraukset ympäristölle olivat vähäisiä.

Traficomin vastaanottamat ilmoitukset merionnettomuuksista laskivat vuonna 2019 edellisvuodesta. Vuonna 2019 vastaanotimme 33 ilmoitusta, kun edellisvuonna määrä oli 44 ilmoitusta. Viime vuonna ilmoitetuista onnettomuuksista 27 tapahtui Suomen vesialueilla, joista suomalaisille aluksille tapahtuneita näistä oli 24. Suomalaisille aluksille ulkomailla tapahtui kuusi onnettomuutta.

Merenkulun vuosi 2019 oli pääosin turvallinen sekä ihmisille että ympäristölle. Tähän mennessä onnettomuudet eivät ole aiheuttaneet merkittävää haittaa ympäristölle ja ne ovat pääsääntöisesti olleet vakavuudeltaan lieviä. Onnettomuuksissa ei ole kuollut tai loukkaantunut ihmisiä.

Suomen vesialueilla tapahtuneiden onnettomuuksien vuotuinen vaihteluväli (vuodesta 2010 lähtien) on ollut 17-44 ja suomalaisille aluksille keskimäärin 22-41 onnettomuutta. Viime vuosien aikana merionnettomuuksien määrät ovat vaihdelleet 33-50 välillä.

Lisätietoja

Lue lisää merenkulun turvallisuudesta Liikennefaktasta (Ulkoinen linkki)

Esa Pasanen, erityisasiantuntija, esa.pasanen(at)traficom.fi, p. 0295 347 061