Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Poikkeukselliset olot vaativat poikkeuksia määräaikoihin – etsimme viranomaisyhteistyössä ratkaisua katsastusajankohdan joustoihin

Traficom tekee eri viranomaisten kanssa yhteistyötä, jotta löydämme mahdollisimman pian järkevän ja käytännöllisen ratkaisun katsastusajan joustamiseksi näinä poikkeuksellisina aikoina.

Vielä nyt ajoneuvot tulee katsastaa normaalisti viimeistään ajoneuvolle merkittynä viimeisenä katsastuspäivänä. Tässä neuvoja ja ratkaisuja tämän hetken tilanteessa toimimiseen: 

Jos esimerkiksi kuulut koronaviruksen riskiryhmään, voit antaa tarvittaessa ajoneuvosi jonkun muun vietäväksi katsastustoimipaikalle. Osa katsastustoimipaikoista myös tarjoaa palvelua, jossa ajoneuvo haetaan kotoa katsastettavaksi.

Katsastusajan mentyä umpeen voit kuitenkin ajaa ajoneuvon katsastustoimipaikalle ennakkoon varattua katsastusta varten.

Huomioithan, että katsastustoimipaikat ovat ottaneet käyttöön toimenpiteitä turvallisen asioinnin mahdollistamiseksi eli ennen katsastukseen menoa kannattaa tarkastaa yritysten toimintaohjeet asiakkaille joko verkkosivuilta tai soittamalla.

Ajoneuvon viimeisen katsastuspäivän voi tarkastaa mm. Traficomin Oma asiointi -palvelusta tai ajoneuvon rekisteröinti- tai katsastustodistukselta.

Pyrimme osaltamme varmistamaan, että asiat järjestyvät poikkeusolot huomioiden.