Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Pyörämatkailuun vauhtia – kunnille valtionavustusta pyöräilyn EuroVelo 10 -reitin maastoon merkitsemiseen

Suomessa kulkee neljä kansainvälistä pyöräilyn EuroVelo-reittiä, joista reitin 10 suunnittelu on edennyt pisimmällä. Kunnille myönnetään avustusta pyöräilyn EuroVelo 10 -reitin maastoon merkitsemiseen yhteysväleillä Helsinki-Turku, Helsinki-Vaalimaa ja Turku-Vaasa. Pyörämatkailun edistäminen on yksi kansallisen Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteistä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on avannut valtionavustushaun kunnille pyöräilyn EuroVelo 10-reitin maastoon merkitsemiseen tieliikennelain mukaisilla opasteilla katuverkon kohteisiin väleillä Helsinki-Turku, Helsinki-Vaalimaa ja Turku-Vaasa. Valtionavustusta voivat hakea EuroVelo 10-reitin katuverkon kohteiden maastoon merkinnästä vastaavat kunnat.

”Pyörämatkailu kasvattaa suosiotaan, ja siitä hyötyvät myös kunnat ja paikalliset yrittäjät”, sanoo Traficomin erityisasiantuntija Virpi Ansio.

EuroVelo-reitit ovat kansainvälisiä läpi Euroopan kulkevia pyöräilyreittejä. EuroVelo on Euroopan pyöräilyliiton edistämä hanke, jossa tähdätään koko maanosaa halkovan, lähes 90 000 kilometrin mittaisen pyöräilyreitin perustamiseen. Suomea halkoo neljä EuroVelo-reittiä (reitit 7, 10, 11 ja 13). Näistä ensimmäisenä on lähdetty kehittämään EuroVelo 10-reittiä, joka lähtee Helsingistä itään kohti Vironlahtea ja edelleen Pietariin sekä länteen rannikkoa myöten Tornioon ja edelleen Ruotsiin.

Valtionavustus on haettavissa 30.6.2021 alkaen ja hakemukset tulee jättää viimeistään 28.2.2022. Avustusta myönnetään yhteensä enintään 100 000 euroa. Avustusmäärä on enintään 50 prosenttia opasteiden hankinta- ja asentamiskustannuksista. Avustusta myönnetään aikavälillä 1.5.2021-30.10.2022 suoritettaviin opasteiden hankintaan ja asentamiseen. Lisätietoja hausta Traficomin verkkosivuilla (Ulkoinen linkki).

Pyörämatkailijoille tietoa Suomen merkittävimmistä pyörämatkailukohteista

Traficom on myöntänyt keväällä 2020 valtionavustusta valtakunnalliselle hankkeelle, jossa mm. perustettiin Suomeen pyörämatkailun koordinointikeskus, josta vastaavat Pyöräilykuntien verkosto sekä Pyöräliitto. Pyörämatkailukeskus toimii myös EuroVelo-reitistön Suomen koordinoijana.

”Pyörämatkailukeskus julkaisee tänään uudet Bikeland.fi-verkkosivut (Ulkoinen linkki), joilta löytyy mm. pyörämatkailijoille tietoa Suomen merkittävimmistä pyörämatkailukohteista ja -reiteistä sekä matkailualan toimijoille suunnattua tietoa pyörämatkailun kehittämisestä”, Ansio vinkkaa.  

Lisätietoja

erityisasiantuntija Virpi Ansio, p. 029 534 6826, virpi.ansio(at)traficom.fi

erityisasiantuntija Kati Hyvärinen, puh. 029 534 6704, kati.hyvarinen(at)traficom.fi