Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Skopjen lennot jatkuvat

Elokuun lopussa keskeytetty lentoyhteys Turun ja Pohjois-Makedonian Skopjen välillä on palautumassa 9.10.2020 alkaen, kun reittiä liikennöivä lentoyhtiö on aloittamassa lennot uudelleen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta saaman lausunnon mukaan lentojen kohdennetut testaukset ovat yhä perusteltuja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom keskeytti Pohjois-Makedonian Skopjen ja Turun välisen lentoyhteyden kahdeksi viikoksi 28.8.2020 alkaen. Keskeytyksen jälkeen reitin lennot oli peruttu kaupallisin perustein. Lentoyhteys on palautumassa 9.10.2020 reitillä liikennöivän Wizzairin toimesta.

Traficom pyysi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) näkemystä Skopjen lentojen jatkosta. THL toteaa, että hallituksen periaatepäätöksen mukaisesti paikalliset terveysviranomaiset voivat tehdä kohdennettuja tarkastuksia maahan saapuville matkustajille. THL:n mukaan Skopjesta tulevien lentojen kohdennetut testaukset ovat perusteltuja tässä tilanteessa. Pohjois-Makedonian epidemiatilanne on edelleen huono, mutta lentojen keskeyttämisen jatkaminen voisi kuitenkin johtaa matkustajien siirtymiseen muihin matkustusmuotoihin ja siten jopa vaikeuttaa testauksia.

Lentoyhtiö vaatii kaikilta Skopjesta tulevilta matkustajilta korkeintaan 72 tuntia vanhan negatiivisen koronatestituloksen ja matkustajien kuume mitataan. Lennolla huolehditaan turvaväleistä ja kasvomaskien käyttö on pakollista.

Lisätietoja:

ylijohtaja Jarkko Saarimäki, jarkko.saarimaki(at)traficom.fi, p. 040 836 0397, Twitterissä @Saarimaki