Sovelluskehittäjä: Ilmoittaudu nyt Galileo Innovation Challengeen! Kisaa parhaasta satelliittipaikannuspalveluita hyödyntävästä innovaatiosta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä paikkapalvelukumppanit European GNSS Agency (GSA), u-blox ja DA-Group haastavat kehittäjät innovoimaan parasta paikkatietoratkaisua Galileo Innovation Challenge -hackathonissa. Helsingissä 29.11.‒1.12. järjestettävässä tapahtumassa etsitään Galileo-satelliittipaikannusjärjestelmää hyödyntäviä, tarkkuuteen, häiriöntunnistukseen ja robotiikkaan liittyviä ratkaisuja. Ilmoittaudu mukaan 15.11. mennessä!

Hackathonissa paikkatieto- ja sovelluskehittäjät pääsevät innovoimaan Galileon erittäin tarkkaa ja häiriösietoista paikkatietoa hyödyntäviä ratkaisuja. Haastetehtävät asettaneet GSA, u-blox ja DA-Group ovat paikalla mentoroimassa kehitystyötä. GSA:n haaste tarkastelee parantuneen sijaintitiedon tarkkuuden hyödyntämistä älypuhelimissa ja sovelluksissa, DA-group keskittyy häiriön tunnistamiseen. u-blox etsii senttimetriluokan tarkkuutta hyödyntäviä ratkaisuja robotiikan sovelluksiin.

Voittajille rahaa ja tukea yrittäjyyteen

Haastekategorioiden parhaat innovaatiot voittavat rahapalkinnon. Lisäksi voittajat saavat henkilökohtaista liike-elämän valmennusta sekä mahdollisuuden hakea mukaan ESA Business Incubation Centerin yrityskiihdyttämöön, joka tukee osallistujia 75 000 eurolla. 

"Eurooppalaisiin tarpeisiin suunniteltu Galileo-satelliittipaikannusjärjestelmä lisää yhteiskuntamme turvallisuutta. Se myös luo ainutkertaisia mahdollisuuksia paikkatietoa hyödyntävälle teollisuudelle ja yritystoiminnalle niin Suomessa kuin kansainvälisesti," sanoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

"Galileoa ja eri satelliittipaikannusjärjestelmien yhdistelmiä hyödyntävien sovellusten kehittäminen on vielä alkuvaiheessa. Haluamme tukea näitä hyödyntävien ratkaisuiden käyttöönottoa Suomessa ja Euroopassa laajemminkin. Näin yhteiskuntamme turvallisuus ja teollisuuden kilpailukyky paranevat", Saarimäki jatkaa.

Mikä Galileo?

Galileo on maailmanlaajuinen, Euroopan unionin rakentama ja ainoa siviilihallinnassa oleva satelliittinavigointijärjestelmä. Muita vastaavia maailmanlaajuisia järjestelmiä ovat yhdysvaltalainen GPS, venäläinen GLONASS ja kiinalainen BeiDou. 

Galileo-järjestelmä on modernein ja teknisesti kyvykkäin satelliittinavigointijärjestelmä. Se tarjoaa omaa luokkaansa olevaa tarkkuutta ja luotettavuutta sijainti- ja aikatiedon loppukäyttäjille. Galileo otettiin käyttöön vuonna 2016. Jo yli miljardi älylaitetta hyödyntää 22 maata kiertävän Galileo satelliitin tuottamaa sijainti- ja aikatietoa.

Galileo-järjestelmä on EU:n jäsenvaltioiden käytettävissä myös kriisitilanteissa, mitä ei kaikilta osin voida taata muiden tahojen hallinnoimien satelliittinavigointijärjestelmien osalta.

Lisätietoa Galileosta usegalileo.eu-sivustolla. (Ulkoinen linkki)

Lisätietoa Galileo Innovation Challengesta 

Lue lisää ja ilmoittaudu 15.11.2019 mennessä Ultrahackin sivustolla.  (Ulkoinen linkki)

Lisätietoa myös Facebookissa. (Ulkoinen linkki)

Lisätiedot

Erityisasiantuntija Tero Vihavainen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, p. 029 539 0121
Johtaja Jarkko Saarimäki, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, p. 029 539 0576

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)traficom.fi