Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Suomen rautateillä pian uusi rautatieyritys

Rautatieliikenteen toimijoiden määrä Suomen rautateillä kasvaa, kun Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Operail Finlandille raideliikenteen harjoittamiseen tarvittavan toimiluvan ja turvallisuustodistuksen.

”Hienoa, että saamme raiteille uusia toimijoita. Raideliikenteen merkitys tulevaisuudessa näyttää kasvavan ja useampi junaliikenteen toimija kentällä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet parhaiden käytäntöjen löytämiseen ja edelleen kehittämiseen”, sanoo ylijohtaja Jarkko Saarimäki.

Raideliikenteen harjoittamiseen tarvitaan Traficomin myöntämä toimilupa ja turvallisuustodistus. ”Haluamme tarjota sujuvaa lupahallintaa kaikille toimijoille. Toimiva ja turvallinen raideliikenne onkin tiivistä yhteistyötä ja mielellään tuemme myös raideliikennettä suunnittelevien toimijoiden keskusteluja aiheesta”, jatkaa päällikkö Heidi Niemimuukko

Operail Finlandin myötä Suomen raiteilla on kolme rahtiliikenteeseen keskittyvää toimijaa. Operail Finland aloittaa toimintansa oman aikataulunsa mukaan.

Lisätietoja:

päällikkö Heidi Niemimuukko, p. 029 534 6828, heidi.niemimuukko(at)traficom.fi, Twitterissä @HNiemimuukko (Ulkoinen linkki)