Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Suomi kävelee ja polkee -foorumi jälleen 11.5.2021 – kohti parempia baanoja

Miten saamme yhdessä Suomeen turvallisemman ja toimivamman infran kävelijöille ja pyöräilijöille? Minkälaisia onnistumisia on saatu aikaan eri puolilla Suomea?

Suomi kävelee ja polkee -foorumi järjestetään 11. toukokuuta 2021 virtuaalisesti. Liikenne- ja viestintäministeriön, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Väyläviraston järjestämä foorumi tukee kansallisen kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman tavoitteiden toteutumista. Tavoitteena on kasvattaa kävelyn ja pyöräliikenteen matkamäärää 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2016.

"Haluamme parantaa kävelijöiden ja pyöräilijöiden olosuhteita kautta maan, mikä edesauttaa myös ilmastotavoitteiden saavuttamista. Kävely ja pyöräliikenteen toimenpiteet ovat vahvasti mukana valtakunnallisessa liikennejärjestelmäsuunnitelmassa ja fossiilittoman liikenteen tiekartassa", sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Suomi on sitoutunut puolittamaan liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä. Hallitusohjelman mukaan liikenteessä siirrytään entistä kestävämpään suuntaan ihmisten kulkutapavalintoihin vaikuttamalla. Kävelyn ja pyöräilyn edistämisellä on myönteisiä vaikutuksia niin ympäristöön kuin terveyteen.

"On ollut hienoa todeta, että kunnissa elää vahva halu edistää kävelyä ja pyöräliikennettä laadukkailla infrahankkeilla. Parhaillaan investointiohjelmassa on käynnissä noin 60 hanketta, kun vuoden 2020 hakukierroksella rahoituksen sai peräti 51 hanketta eri puolilta Suomea. Tulevaisuus näyttää myös hyvältä - seuraava haku käynnistyy jo ennen kesälomia", sanoo johtaja Jarno Ilme Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kestävä ja puhdas ympäristö -verkostosta.

Kävelyn ja pyöräliikenteen onnistumisia

Keskustelufoorumiin ovat tervetulleita kaupunkien, kuntien, järjestöjen, yritysten ja valtionhallinnon edustajat, jotka toteuttavat kansallista kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaa, sekä kaikki kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisestä kiinnostuneet. Tilaisuuden avaa ministeri Timo Harakka. Luvassa on tilannekatsaus pyöräliikenteen ja jalankulun suunnitteluohjeista sekä kävelyn ja pyöräliikenteen olosuhteiden kehittämisen investointiohjelmasta. Liikunnallisen elämäntavan syistä ja seurauksista kertovat Style-tutkimuksen toteuttajat Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta.

Paneelissa keskustellaan siitä, miten kävelyn ja pyöräliikenteen edellytyksiä voidaan parantaa ja jaetaan parhaita käytäntöjä. Keskustelemassa ovat Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, Vaasan kaupungilta kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, Rauman kaupungilta suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja, Lahden kaupungilta projektipäällikkö Anna Huttunen, Tahko-Pihkala -seuran puheenjohtaja liikuntaneuvos Tuomo Jantunen sekä Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry:n puheenjohtaja Teemu Tenhunen.

Suomi kävelee ja polkee -foorumi

Webinaari järjestetään tiistaina 11.5. klo 13.00-15.15.

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilta  (Ulkoinen linkki)

Tapahtuman tunniste sosiaalisessa mediassa #Suomikäveleejapolkee

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Virpi Ansio, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, p. 029 534 6826, virpi.ansio@traficom.fi
Johtaja Jarno Ilme, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, p. 029 539 0574, jarno.ilme@traficom.fi
Erityisasiantuntija Tuire Valkonen, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 029 534 2047, tuire.valkonen@lvm.fi