Suosi Traficomin sähköisiä ajokorttipalveluita

Traficomin Oma asiointi -palvelussa asioit helposti ajokortteihin liittyvissä asioissa. Palvelussa voit mm. tilata uuden ajokortin kadonneen tilalle, uudistaa ajokortin tai hakea ajokorttilupaa ensimmäistä ajokorttia varten.

Traficomin ajokortteihin liittyvät sähköiset palvelut

Hae ajokorttilupaa ensimmäistä ajokorttiasi varten

Ajokortin hakeminen sähköisessä asiointipalvelussa on mahdollista, jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia Suomessa tai ulkomailla ja täytät muutkin palvelun käytön edellytykset.

Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle

Voit tilata uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietojasi, henkilötietosi ovat muuttuneet tai haluat vaihtaa vanhanmallisen ajokorttisi luottokortin kokoiseksi EU-ajokortiksi.

Korota ajokorttiasi

Jos haluat voimassa olevalle ajokortillesi uusia luokkia eli korottaa ajo-oikeuttasi, käytä tätä palvelua, Ajokortin korottaminen asiointipalvelussa on mahdollista niille, joilla on jo ajokortti ja jotka täyttävät muut edellytykset palvelun käytölle.

Uudista ajokorttisi

Ajokortti tulee uudistaa sen voimassaolon päättyessä, mikäli haluat jatkaa ajamista.

Tartuntojen minimoimiseksi suosittelemme välttämään fyysistä asiointia Traficomin ajokorttipalveluiden palveluntuottajan Ajovarman toimipisteissä. Siirrä myöhempään ajankohtaan kaikki sellainen asiointi, mikä ei ole välttämätöntä tai käytä Traficomin Oma asiointi -palvelua, jos se on mahdollista.

Korona-tilanteesta johtuen Ajovarman toimipisteillä voi olla poikkeuksia aukioloajoissa ainakin 9.4.2020 asti. Ajovarmasta jo varatut ajat lupapalveluihin ja kokeisiin voi perua tai siirtää ilman lisäkustannuksia. Lisätietoja ja Ajovarman toimipistekohtaiset aukioloajat löytyvät osoitteesta https://www.ajovarma.fi/ (Ulkoinen linkki).