Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Taksiliikenteen hintaseuranta julkaistu

Taksiliikenteen hinnat ovat nousseet vuodessa koko maan tasolla noin 6 %. Eniten hinnat ovat nousseet Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla, joissa nousu on ollut yli 11 %. Kantaa-Hämeessä, Pohjois-Savossa ja Satakunnassa hinnat eivät ole nousseet.

”Se, että yhä useammilla seuduilla taksit ovat ottaneet käyttöön minuuttipohjaisen veloituksen kilometriperusteisen rinnalle, voi olla yksi syy hintojen nousuun”, toteaa Traficomin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää.

Laki liikenteen palveluista velvoittaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin seuraamaan matkustajille tarjottavien taksiliikenteen palveluiden hinnoittelua. Traficom tuottaa vuosineljänneksittäin taksiliikenteen hintaindeksin maakunnittain, kuntaryhmittäin ja koko maan tasolla. Hintaseuranta perustuu valittujen yritysten tyyppimatkojen vertailuhintoihin.

Liikenne- ja viestintäministeriö selvittää vuoden 2019 aikana yhteistyössä eri viranomaisten kanssa viime kesänä uudistuneen taksisääntelyn vaikutuksia. (Ulkoinen linkki) Selvitysten pohjalta käynnistetään lainsäädäntöhanke epäkohtiin puuttumiseksi. Traficom arvioi parhaillaan taksimarkkinoiden toimintaa sekä kerää tilasto- ja seurantatietoa omalta osaltaan.

Lisätietoja

Taksiliikenteen hintaseuranta 

tieliikennejohtaja Marko Sillanpää, marko.sillanpaa@traficom.fi, p. 029 534 5210. Twitterissä @MarkoSillanp (Ulkoinen linkki)