Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Taksinkuljettajan ajoluvan uudistamisen helpotukset jatkuvat 31.10.2020 asti – voit toimittaa lääkärinlausunnon jälkikäteen

Taksinkuljettajan ajoluvan uudistamista voi myös 1.6. – 31.10.2020 välisenä aikana hakea ilman lääkärinlausuntoa. Lausunto pitää kuitenkin toimittaa poliisille 6 kuukauden kuluessa luvan uudistamisesta.

Jos taksinkuljettajan ajoluvan voimassaolo on päättynyt tai päättymässä 16.3.-31.10.2020 välisenä aikana, uudistamishakemuksen voi poikkeuksellisesti saattaa vireille ja lupa voidaan uudistaa ilman lääkärinlausuntoa. Lääkärinlausunto tulee kuitenkin toimittaa poliisille 6 kuukauden kuluessa luvan uudistamisesta. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom muistuttaa asiakkaita lääkärinlausunnon toimittamisesta kirjeitse noin 3 kuukautta ennen lääkärinlausunnon toimittamisen määräpäivää. 

Ensimmäistä taksinkuljettajan ajolupaa hakevan on toimitettava lääkärinlausunto normaaliin tapaan hakemuksen liitteenä.

Jos sinulla on jo lääkärinlausunto, voit uudistaa lupasi normaalisti ja hakea myös ensimmäistä lupaa Traficomin palveluntuottajalta Ajovarmalta.

Kuulutko riskiryhmään? – siirrä asiointia tai käytä asiamiestä

Koska hakemus luvan uudistamiseksi on jätettävä Ajovarman palvelupisteessä, suosittelemme asioimaan vain välttämättömissä tilanteissa. Varaa aika asioinnille etukäteen. Traficomin palveluntuottaja Ajovarma palvelee poikkeustilanteessa vain ajanvarauksella.

Lisätietoja

Tietoa taksinkuljettajan ajoluvan uudistamisesta ja siitä koska lääkärinlausunto tarvitaan (Ulkoinen linkki).

LVM:n tiedote (20.52020): Liikenteen lainsäädäntöön väliaikaisia muutoksia – eduskunta hyväksyi lakipaketin sisällön (Ulkoinen linkki)

Ajovarma  (Ulkoinen linkki)p. 075 323 9999 tai tiedustelut(at)ajovarma.fi