Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Tiedotusvälineiden koronatuki journalistisen sisällön edistämiseen tulee haettavaksi lokakuussa

Kotimaisen median toimintaedellytykset ovat merkittävästi heikentyneet koronapandemian ja sen rajoittamiseksi asetettujen toimien vuoksi. Samalla luotettavan ja totuudenmukaisen journalismin yhteiskunnallinen tarve on korostunut. Median toimintaedellytysten parantamiseksi on päätetty tiedotusvälineille jaettavasta valtionavustuksesta. Tukien jakamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Journalistisen sisällön edistämiseen myönnettävän valtionavustuksen tavoitteena on edistää monimuotoista ja ammattimaista kotimaista journalismia sen eri muodoissa. Tuki on suunnattu Suomessa toimiville medioille, joiden mainosmyynti ja liikevaihto on merkittävästi vähentynyt koronaepidemian vuoksi.

Valtionavustusten myöntämisestä vastaa Liikenne- ja viestintävirasto, joka valmistelee parhaillaan tuen hakumenettelyä. Mediatuen haku avautuu lokakuun aikana. Hakemisen yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin erikseen.  

Tuet myönnetään vuoden 2020 loppuun mennessä kaikille edellytykset täyttäville hakijoille. Tuen myöntämisen edellytyksistä säädetään tarkemmin valtioneuvoston asetuksessa. 

Lisätietoja

Johtaja Jenni Eskola, p. 0295 390 307, jenni.eskola(at)traficom.fi

Lakimies Eliisa Reenpää, p. 0295 390 418, eliisa.reenpaa(at)traficom.fi