Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tietoturvan vuosi 2018 -katsaus kerää kyberturvallisuuden havainnot opeiksi ja luo katseen tulevaan

Katsaus luo kattavan läpileikkauksen kyberturvallisuuden maailmasta vuonna 2018 kotimaisesta näkökulmasta. Mitkä olivat tietoturva-arviointien keskeiset opit tietoturvallisempia ympäristöjä rakennettaessa? Mitä tapahtui yhteiskunnan kriittisten palvelujen yhteistyörintamilla? Lue myös tiivistys vuoden merkittävimmistä tietoturvailmiöistä ja -tapahtumista.

Microsoft Office 365 -huijauskampanja väritti tietoturvan vuotta 2018. Ilmiö antoi merkkejä itsestään jo 2017, mutta varsinaiseksi epidemiaksi ilmiö leimahti kesällä 2018. Aktiivisten yhteistyöverkoston avulla tilanne on pysynyt aisoissa.

"Useat kyberturvallisuusuhkat voivat hiljalleen rikkoa luottamustamme digitaalisiin ympäristöihin. Vuonna 2018 merkittävimmäksi tietoturvauhkaksi nousi hiljalleen levittäytyvät, käyttäjiltä tietoja kalastelevat Office 365 -huijaukset. Suojautumisessa ei pidä unohtaa inhimillisen tietoturvan merkitystä", korostaa johtaja Jarkko Saarimäki Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta.

Vuosikatsaus myös tietoturvailmiöiden riskiarviotaulukon, josta voi poimia esimerkkejä siitä, kuinka eri ilmiöihin liittyvät riskit näyttäytyivät kansalaisille, yrityksille ja valtiolle ja kuinka riskit ovat kehittyneet vuoteen 2017 verrattuna. Samoin kriittiselle infrastruktuurille tarjottujen tiedonvaihtoverkostojen (ISAC) keskeiset kuulumiset on kasattu yhteen. Lisäksi katsaukseen on koottu keskeisiä oppeja tietoturva-arvioinneista ja tietoa palveluista. Vuoden merkittävimmät tietoturvailmiöt ja -tapahtumat voi kerrata Kybersää 2018 -aikajanalta.

Tutustu katsaukseen (Ulkoinen linkki), jonka havainnot ja opit kantavat myös vuonna 2019.

Lisätietoja:

Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki, p. 0295 390 576, Twitter: @Saarimaki (Ulkoinen linkki)

Tilannekuva- ja yhteistyöverkostoryhmän päällikkö Jarna Hartikainen, p. 0295 390 557, Twitter: @JarnaHnen