Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Kaikki liikkeessä 2030 -virtuaalitapahtuma 2021 puhujat

Tilaisuudessamme lentoliikenteen tulevaisuutta avaa Finnairin Topi Manner, merenkulun murrosta valottaa Suomen varustamoiden Tiina Tuurnala ja autonomiseen liikkumiseen meidät vie Unikien Seppo Kuula. Lisäksi IQM Finlandin Mikko Möttönen ja ICEYE:n Tero Vauraste avaavat suomalaisten startup-yritysten näkymiä kvanttiteknologian ja tutkasatelliittien aloilta. Lopuksi tarkastelemme sitä, kuinka Suomi hyödyntää uusia teknologioita hyvinvoinnin, kilpailukyvyn ja digitalisaation lähteenä, tästä meille kertoo Risto Siilasmaa.

Topi Manner

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner on tehnyt pitkän uran Nordean johtotehtävissä, vuodesta 2016 hän on ollut Nordean johtoryhmän jäsen sekä henkilöasiakkaista vastaavan Personal Banking -liiketoiminta-alueen johtaja. Finnairin toimitusjohtajana Manner on työskennellyt 1.1.2019 alkaen. Keskeiset luottamustehtävät: Suomen Keskuskauppakamarin varapuheenjohtaja; Elisa Oyj:n hallituksen ja tarkastusvaliokunnan jäsen vuodesta 2020; Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n hallituksen jäsen.
Topi Manner, Finnair

Tiina Tuurnala

Suomen Varustamoiden toimitusjohtaja Tiina Tuurnala aloitti uransa Merenkulkulaitoksessa ja toimi valtakunnallisen merikartoitustoimialan johtajana vuosina 2003−2009. Hän siirtyi vuonna 2010 Liikenneviraston kehitysjohtajaksi ja toimi myöhemmin Liikenteenhallinta ja Liikenne- ja tieto toimialojen ylijohtajana. Suomen Varustamot ry:n toimitusjohtajaksi Tuurnala siirtyi vuonna 2017. Koulutukseltaan Tuurnala on diplomi-insinööri. Hän on toiminut vuosien varrella lukuisissa luottamustehtävissä.
Tiina Tuurnala

Seppo Kuula

Unikien toimitusjohtajana vuodesta 2020 työskennellyt Seppo Kuula on luomassa Suomeen uutta teknologiayhtiötä reaaliaikaisella tiedolla ohjaamisen ja johtamisen tiimoilta. Aiemmin hän on toiminut Enfo Oyj:n ja Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtajana sekä johtanut liike- ja myyntitoimintoja eri yrityksissä Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Koulutukseltaan Kuula on tekniikan tohtori, DI (Ind. Eng. & Mgmt), insinööri (Tech) ja eMBA (markkinointi).
Seppo Kuula

Mikko Möttönen

IQM Finlandin perustaja, päätiedemies Mikko Möttönen on yksi maailman johtavista kvantti-informaation tutkijoista sekä Aalto-yliopiston ja VTT:n kvanttiteknologian professori. Hän on julkaissut yli 120 tieteellistä artikkelia. Möttönen valmistui tekniikan tohtoriksi vuonna 2005 Teknillisen korkeakoulun teknillisen fysiikan laitokselta. Möttönen on ansioitunut teoreettisen ja kokeellisen kvanttifysiikan tutkimuksessa. Tutkimuksen läpimurrot ovat mahdollistaneet kvanttilaskentaa hyödyntävien kaupallisten sovellusten kehittämisen.
Mikko Möttönen

Tero Vauraste

Tero Vauraste on ICEYE:n Euroopan aluejohtaja. Hän on tukenut yrityksen perustajia toiminnan alusta asti yrityksen tarjooman muotoilussa sekä teknologiatestien alustoissa. Vauraste on työskennellyt ICEYE:ssa vuodesta 2020 vastuualueenaan asiakasyhteistyö Euroopassa. Aikaisemmin hän on toiminut meri- ja rannikkovartiostossa sekä toimitusjohtajana ja johtavassa asemassa muun muassa turvallisuuden, ilmailun, liikenteen, merenkulun, raideliikenteen, logistiikan ja arktisen teollisuuden aloilla.
Tero Vauraste, ICEYE

Risto Siilasmaa

Tietoturvayhtiö F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa on toiminut aiemmin Nokian ja Elisan hallituksen puheenjohtajana ja on nyt hallituksen jäsen Futuricessa sekä Picosunissa. Siilasmaalla on kansainvälisiä neuvonantajarooleja, lisäksi hän toimii EU:n korkean ulkopoliittisen edustajan Global Tech Panelin jäsenenä ja VN:n asettaman Teknologianeuvottelukunnan puheenjohtaja. Siilasmaan missio on nostaa pohjoismainen yrittäjyys kilpailukykyiseksi Piilaakson ja Kiinan kanssa.
Risto Siilasmaa

Jarkko Saarimäki

Traficomin Liikennejärjestelmäpalvelujen ylijohtaja Jarkko Saarimäki edistää työssään liikkumisen ja liikennejärjestelmän kehittämistä ja turvallisuutta. Turvallisuusasioiden lisäksi Saarimäki on kiinnostunut digitalisaatiosta ja ekosysteemiajattelusta liikennejärjestelmän kehittämisessä sekä Ihmiskeskeisen tiedon hyödyntämisestä. Aiemmin hän on työskennellyt yli 15 vuoden ajan muun muassa Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana sekä asianajotoimistoissa vastaten erityisesti tietoturvasta ja -suojasta sekä varautumisesta.
Jarkko Saarimäki

Kirsi Karlamaa

Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa on liikenteen ja viestinnän laaja-alainen visionääri. Hän on rakentanut joustavasti toimivaa ja ihmiskeskeisiä palveluita tuottavaa digitaalista yhteiskuntaa liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla jo yli kaksikymmentä vuotta. Karlamaan osaaminen kattaa mobiili- ja avaruusteknologian, kyberturvallisuuden sekä liikenteen strategisen kehityksen – kaikki nämä ovat kriittisiä datan, tavaran ja ihmisten liikkumisen ratkaisuille. Kirsi on innostunut myös autonomisen liikenteen innovaatioista sekä datasta palveluiden ja liiketoiminnan uudistajana. Vuoden 2019 alusta Karlamaa on työskennellyt Traficomin pääjohtajana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Viestintäviraston pääjohtajana, Taajuushallinnon johtajana ja Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana.
Kirsi Karlamaa

Moderaattori: Perttu Pölönen

Futuristi, tietokirjailija ja moniosaaja Perttu Pölönen on keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkello-keksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin sekä kirjoittanut kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi Pölösen 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.