Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Kaikki liikkeessä 2030 -virtuaalitapahtuma 2022 puhujat

Keskustelemme liikkumisen ja viestimisen murroksesta, kyberturvallisuudesta ja innovatiivisista arjen ratkaisuista, jotka uudet teknologiat mahdollistavat. Kuulemme kansainvälisiltä edelläkävijäyrityksiltä heidän uusimmista kokeiluista ja toteutuksista.

Henrik Hololei

Henrik Hololei on liikenteestä ja liikkumisesta vastaavan Euroopan komission pääosaston pääjohtaja. Aiemmin Hololei on työskennellyt Viron valtionhallinnossa vastuullaan muun muassa Viron EU:iin liittymisen koordinointi. Hän on toiminut myös Viron talousministerinä sekä Euroopan komissiossa liikenneasioista vastaavan varapuheenjohtajan kabinettipäällikkönä ja komission apulaispääsihteerinä.
Henrik Hololei

Marja Matinmikko-Blue

Oulun yliopiston tutkimusjohtaja Marja Matinmikko-Blue toimii Infotech Oulu -fokusinstituutissa tutkimusjohtajana sekä 6G Lippulaivassa sääntelystä ja kestävyydestä vastaavana johtajana. Hän yhdistää poikkitieteisesti tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmien tutkimuksessa ja kehityksessä teknologian, liiketoiminnan ja regulaation näkökulmat sekä toimii aktiivisesti tutkimuksen ja sääntelyn foorumeilla. Marja on väitellyt tekniikan tohtoriksi kognitiivisista radiotekniikoista sekä filosofian tohtoriksi sidosryhmäanalyysistä tietoliikennetekniikan ja tuotantotalouden aloilta.
Marja Matinmikko-Blue

Pekka Uusitalo

Pekka Uusitalo työskentelee Tieteen tietotekniikan keskuksen (CSC) kumppanuuksista vastaavana johtajana. Hän kehittää teollisuuden verkostoa EuroHPC/Lumi-ohjelmaan sekä Kajaanin datakeskuksen kumppanitoimintaa. Lumi on Euroopan nopein ja maailman kolmanneksi nopein supertietokone. Aiemmin Uusitalo on toiminut yli kaksikymmentä vuotta johdon tehtävissä kansainvälisissä teknologiayhtiöissä.
Pekka Uusitalo

Robert Dingemanse

Hollantilaisen PAL-V Internationalin perustaja ja toimitusjohtaja Robert Dingemanse aloitti työuransa Philipsin elektroniikkapuolella, missä hänen johtamansa toiminnot tekivät useita uutta teknologiaa hyödyntäviä läpimurtoja. Hän on myös ollut mukana perustamassa sijoitusyhtiö Redesign Partnersia, joka tukee liiketoiminnan aloittamista ja uudistamista uuden teknologian mullistamilla aloilla. Yhtiön kautta Dingemanse on luotsannut toimitusjohtajana mm. vihreän energian sekä rakennus-, elektroniikka- ja tietoliikennealan yrityksiä. Dingemansen vuonna 2008 perustama PAL-V International on maailman ensimmäinen lentävän auton markkinoille tuonut yritys.
Robert Dingemanse

Adam Woodworth

Adam Woodworth on dronekuljetusyritys Wingin toimitusjohtaja. Hän on toiminut aiemmin Wingin teknologiajohtajana ja johtanut erilaisia teknologiahankkeita kahdeksan vuoden ajan. Adamilla on yli vuosikymmen laajempaa kokemusta ilmailusta. Hän on vapaa-ajallaan intohimoinen lennokkiharrastaja. Adam opiskeli ilmailuteknologiaa MIT:ssä.
Adam Woodworth

Neil Trevett

Neil Trevett on Metaverse Standards Forumin puheenjohtaja. Hän toimii myös NVIDIAn kehittäjäekosysteemeistä vastaavana varatoimitusjohtajana ja on ollut puheenjohtajana jo yli 20 vuotta voittoa tavoittelemattoman standardointijärjestö Khronos Groupissa, jossa hän on ollut mukana mm. luomassa miljoonien ihmisten päivittäin käyttämää OpenGL ES -standardia ja käynnistämässä WebGL-hanketta interaktiivisen 3D-grafiikan mahdollistamiseksi verkkosisällöissä. Neil on jo parin vuosikymmenen ajan osallistunut metaversumitekniikan kehittämiseen tavoitteenaan luoda metaversumista avoin ja osallistava ympäristö.
Neil Trevett

Philippe Crist

Philippe Crist koordinoi OECD:n kansainvälisen liikennefoorumi ITF:n innovaatio- ja ennakointityötä sekä johtaa foorumin erilaisia innovaatio- ja tutkimushankkeita. Philippe toimii myös itse tutkijana ja on ollut mukana laatimassa useita ITF:n innovaatio- ja liikennepoliittisia selvityksiä, joissa on käsitelty mm. liikkumista koskevan tiedon hyödyntämistä, liikenteen automaatiota ja turvallisuutta sekä liikkumisen innovaatioita, kuten liikkumista palveluna (MaaS). Philippen työtä ohjaa ajatus, että politiikan on helpotettava ihmisten arkea ja teknologiasta on apua vain, jos se hyödyttää kaikkia.
Philippe Crist

Kirsi Karlamaa

Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa on liikenteen ja viestinnän visionääri, joka on rakentanut ihmiskeskeisiä palveluita tuottavaa digitaalista yhteiskuntaa liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Karlamaan osaaminen kattaa mobiili- ja avaruusteknologian, kyberturvallisuuden ja liikenteen strategisen kehityksen. Kaikki nämä ovat kriittisiä ihmisten, datan ja tavaran liikkumisen sujuville, turvallisille ja ympäristöystävällisille ratkaisuille. Kirsi on innostunut myös autonomisen liikenteen innovaatioista sekä datasta hyvinvoinnin, kilpailukyvyn ja turvallisuuden edistämiseksi. Vuoden 2019 alusta Karlamaa on työskennellyt Traficomin pääjohtajana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Viestintäviraston pääjohtajana, Taajuushallinnon johtajana ja Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana.
Kirsi Karlamaa