Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Tieliikenteen turvallisuuswebinaari − nuorten liikennekäyttäytyminen tieliikenteessä

Tervetuloa Traficomin tieliikenteen turvallisuuswebinaariin keskiviikkona 10.3.2021 klo 8.30 alkaen. Webinaarissa pureudumme ensisijaisesti nuorten käyttäytymiseen liikenteessä ja kuulemme muun muassa siitä, miten tieliikenteen turvallisuustilanne on kehittynyt ja miten nuoret kuljettajat pärjäävät liikenteessä. Oman näkökulmansa aiheeseen tuo myös liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Ohjelma

Tieliikenteen turvallisuustilanne Suomessa 

Suomen tavoitteena oli puolittaa tieliikennekuolemat ja vähentää loukkaantumisia 25 % vuoteen 2020 mennessä vuoden 2010 tasosta. Miten onnistuimme? 
Traficomin erityisasiantuntija Riikka Rajamäki.

Ajokorttilain uudistus vuonna 2018 − katsaus lakimuutoksen vaikutuksiin

Katsaus nuorten kuljettajien liikennekäyttäytymiseen − Traficomin havaintoja

Ajokorttilain uudistus tuli voimaan 1.7.2018. Muutoksen taustalla oli tavoite selkeyttää ja keventää ajokorttisääntelyä liikenneturvallisuuden vaatimukset huomioiden. Ajokortin suoritusjärjestelmää haluttiin uudistaa lisäämällä vaihtoehtoisuutta ja keventämällä kansallista lisäsääntelyä. Esityksessä on tarkastelu uudistuksen havaittuja vaikutuksia sekä nuorten liikennekäyttäytymistä aikajaksolla 1.7.2018-31.8.2020.
Traficomin erityisasiantuntija Elina Uusitalo.

Uusien kuljettajien seurantatutkimus − Tyytyväisyys kuljettajaopetukseen ja kokemukset liikenteestä

Uusien kuljettajien seurantatutkimuksen tavoitteena on ollut kyselytutkimuksen keinoin selvittää, millaisia valmiuksia kuljettajantutkinto on heille tarjonnut ja miten he ovat selviytyneet liikenteessä ensimmäisen ajovuotensa aikana. Aineistossa verrataan ikäpoikkeusluvalla ajo-oikeuden suorittaneiden kuljettajien kokemuksia ja liikenteessä selviytymistä ensimmäisen ajo-oikeusvuoden aikana ns. normaaliin perusjoukkoon uusia B-kuljettajia.
Sitowise Oy Vanhempi suunnittelija
Janne Tuominen.

Ajokorttilain uudistuksen taloudelliset vaikutukset

Traficomin teettämässä tutkimuksessa saatiin tuloksia ajokorttilain uudistuksen taloudellisesta vaikutuksesta autokoulualaan, kuljetusyrityksiin, ajokortin suorittajiin ja viranomaisiin. Tutkimus perustuu tilastoihin, kyselyyn ja haastatteluihin.
Sitowise oy Apulaisosastopäällikkö Noora Airaksinen.

Liikenneturvallisuuden valtionavustushankkeet nuorten liikenneturvallisuuden edistämiseksi

Traficom myöntää tieliikenneturvallisuuden valtionavustusta kuntien ja kuntayhtymien kokeilu- ja kehittämishankkeisiin. Vuosina 2020 ja 2021 yhtenä teemana on myös nuorten liikenneturvallisuus. Tietoisku avaa, millaisiin hankkeisiin avustus on kohdentunut eri puolella Suomea.
Traficomin johtava asiantuntija Annu Korhonen.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan loppupuheenvuoro

Tilaisuus päättyy klo 10.30.

Päivitetty