Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficom painottaa vastuullista ja luottamuksellista tiedonkäsittelyä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin palvelujen rakentamisen lähtökohtana on yksityisyyden suojaaminen ja kunnioittaminen. Virasto on ottanut käyttöön kehittämisen toimintamallin, jossa tietosuojan huomioiminen on sisäänrakennettu.

Traficomin ensimmäinen toimintavuosi 2019 oli uudistamisen ja kehittämisen aikaa. Virastouudistus on vaatinut prosessien yhteensovittamista ja uusien toimintamallien käyttöönottoa. "Kehittämisen toimintamalli on rakennettu painottaen tietosuojan, tietoturvan ja riskienhallinnan merkitystä kehittämistoiminnassa. Yksi mallin tärkeimmistä toimintaperiaatteista on kehittämisen läpinäkyvyys", tähdentää turvallisuusjohtaja Jari Ylitalo. "Jatkossa kehitämme toimintamallia jatkuvan parantamisen menetelmin." 

Palvelujamme käytetään miljoonia kertoja vuodessa. Palvelujen rakentamisen lähtökohtana on tietojen turvallinen käsittely sekä tietosuojan sekä tietoturvan korostaminen. "Vuoden aikana olemme uudistaneet sähköisiä kyselypalvelujamme muun muassa siirtämällä henkilötietoja sisältäviä palveluja tunnistautumisen taakse. Myös asiakasnäkökulma ja sen toteutuminen palveluissamme on meille tärkeää", korostaa Ylitalo. 

Vuoden 2109 tietotilinpäätöksessämme nostamme esiin niin onnistumisia kuin kehityskohteitakin säilyttäen samalla tilinpäätöksen informatiivisuuden.

Tietotilinpäätös


Lisätietoja

Turvallisuusjohtaja Jari Ylitalo, p. 0295 390 118, jari.ylitalo(at)traficom.fi, Twitter: @ylitalja (Ulkoinen linkki)